Французькі булочки бріош

Справжня французька бріош робиться на дріжджах. Для тих, хто не хоче возитися з закваскою і любить м’які булки😉 – це відмінний варіант👇

Інгредієнти

50 р холодне молоко
500 г борошно пшеничне вс (чим сильніше, тим краще)
250 г яйця (5 шт.)
60 г цукор
10 г сіль
20 г дріжджі пресовані
200-250 г вершкове масло холодне

Французькі булочки бріош покроковий рецепт

1. З’єднати всі інгредієнти, крім олії. Інгредієнти повинні бути холодними. Місити 3 хвилини на першій та 5-8 на другій швидкості, до еластичності тіста. До розвитку глютену!!! Далі додати холодне “відбите” масло (олія з морозилька яке ви побъете качалкою до еластичності) частинами в тесто.

2. Класичний варіант brioschi – це 250 г масла. Мені подобається додавати менше. Місити близько 8-10 хвилин до глютенового вікна!!! Бродіння в контейнері 1 годину. Складання тесту. Прибрати в холодильник (2-4С) на 8-12 годин. Далі формовка, будь-яким стандартним (або не стандартним) методом.

3. Розстойка 90-120 хвилин. Змастити яйцем і випікати при 170С з конвекцією близько 15-20 хвилин (без конвекції випікати на 5-10 хвилин довше, орієнтуйтеся по своїй духовці).

4. У тісто можна завантажувати різноманітні начинки по вашому смаку. Зберігайте рецепт і печіть у задоволення!