Гарбузове булочки на дріжджах і молоці

Гарбузове булочки на дріжджах і молоці простий рецепт.

Інгредієнти

Гарбузове пюре – 150 г
Молоко – 200 мл
Цукор – 75 г
Масло вершкове – 50 г
Дріжджі – 7 р
Сіль – 1/4 ч. л.
Борошно – 450-470 р

Гарбузове булочки на дріжджах і молоці покроковий рецепт

1. Гарбуз запікаємо в духовці до м’якості (додайте в форму 100 мл води) В тепле гарбузове пюре додаємо молоко, цукор і дріжджі. Залишаємо на 10 хвилин. Потім вводимо розтопленого вершкове масло, сіль, муку.

2. Замішуємо тісто, накриваємо плівкою і даємо підійти протягом 1-1,5 годин (я ставлю миску з тістом в духовку і включаю на 50 градусів) Готове тісто ділимо на 12 частей.

3. Перев’язуємо кулінарною ниткою у вигляді гарбуза і залишаємо під рушником на 25 хвилин. Змащуємо яйцем і випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин. Подаємо до сніданку з маслом або молоком. (не забудьте зрізати нитки).

Відео рецепт 👇