А я почну пост в стилі Миколи з фрактал кукумбер ферми на Марсі. Зіс кекс арє сезонал, релевант, симпл енд тести, гуд фор прізвища ти😋 Як зробити Гарбузовий кекс з горіхами рецепт простий у дховке. І закінчу, мабуть, на цьому ламати вам мозок знущанням над англіцької письменством😎 ⠀
Не можу спокійно пройти повз гарбузового розвалу і не захопити парочку, тим більше, поки не почався шалений подорожчання від масового вступу в клуб тыквопокупателей «31 Жовтня”😝 І знову, обвішавшись пакетами в чверть своєї ваги, тупотіти в горочку від магазину.
І чому завжди так🤔? За продовольством з гірки, а з провіантом в гірку? ⠀ Тепер левова частка страв представляє комбінацію звичайної їжі і гарбуза в різних збочених поєднаннях: сирники, сконы, кіш, курито, хумус, крем-брюле, кекс…😏
Не можу спокійно пройти повз гарбузового розвалу і не захопити парочку, тим більше, поки не почався шалений подорожчання від масового вступу в клуб тыквопокупателей «31 Жовтня”😝 І знову, обвішавшись пакетами в чверть своєї ваги, тупотіти в горочку від магазину.
І чому завжди так🤔? За продовольством з гірки, а з провіантом в гірку? ⠀ Тепер левова частка страв представляє комбінацію звичайної їжі і гарбуза в різних збочених поєднаннях: сирники, сконы, кіш, курито, хумус, крем-брюле, кекс…😏
Інгредієнти
На кекс 20 на 12 см
— 240 г борошна
— 200 г гарбузового пюре (гарбуз крупно нарізати, запекти в духовці 30 хв при 180 гр, пробити блендером)
— 180 г цукру
— 100 мл рослинного масла
— 100 г нарубаних волоських горіхів
— 3 ст. л. пасти тахін
— 2 яйця
— 1 ч. л. кориці
— 1⁄2 ч. л. меленого мускатного горіха
— 1⁄2 ч. л. меленої гвоздики
— 11⁄2 ч. л. розпушувача
— 1⁄2 ч. л. солі
— 10-15 нарізаних фініків
— ванільний екстракт
— кунжут і гарбузове насіння для прикраси
— молоко (опціонально)
Гарбузовий кекс з горіхами покроковий рецепт
1. Змішайте міксером пюре і цукор до однорідності, додати всі інші рідкі інгредієнти. Окремо змішайте всі сухі, крім горіхів, з’єднайте, перемішайте лопаткою або міксером до однорідності. Всипте горіхи і фініки, ще раз перемешайте.
2. Тісто має бути рідким, як сметана, рідина тесту залежить від щільності пюре, тому я додав 50 мл молока. Змастіть форму маслом або прокладете пергаментом, влийте тісто, присипте насінням і кунжутом, відправте в розігріту до 180 г духовку на 1 годину 30 мин.
3. Перевіряйте готовність зубочисточным методом. Дістаньте, дайте охолонути 10 хв, вийміть з форми і дозвольте повністю остыть.