Гарбузовий пиріг з дріжджами

Як смачно зробити Гарбузовий пиріг з дріжджами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

*150 гр Гарбузового пюре
*150 мл вершків 10%
*50 гр цукру
*50 гр вершкового масла
*400 гр пшеничного борошна в. с.
*Щіпка солі
*1 ч. л. неповна куркуми (можна без)
*5гр сухих швидкодіючих дріжджів (у мене саф момент)
*1 яйце

*Начинка у мене цукор і кориця.

*Молоко+жовток змастити булочки перед випічкою

* готову косичку можна полити цукровим сиропом (розтопити цукор з невеликою кількістю води) і прикрасити горішками

Гарбузовий пиріг з дріжджами покроковий рецепт

1. Шматочки гарбуза без шкірки запекти в мікрохвильовій печі (в миску шматочки і трохи води і на макс потужність хвилин на 10-15, коли буде м’яка – готово). Можна запекти в духовці. Змішати гарбузове пюре, цукор та вершки (я пробила заглибним блендером). Додати м’яке вершкове масло (розтопити і остудити), додати злегка збите яйце і перемешать.

2. Окремо з’єднати борошно, сіль, дріжджі і куркуму, перемішати. Додати в кілька етапів сухі інгредієнти в рідкі і замісити тісто, я спочатку вручну, потім в міксері гаком вымешивала. См.консистенцію на відео. У миску/ каструлю покласти тісто, закрити плівкою і залишити хвилин на 30-40 в тепле місце. Тісто має піднятися в кілька разів. На присипаній борошном стільниці викласти тісто і сформувати колбасу.

3. Як зробити кіску див. на відео. Викласти косичку у форму для випікання і оситвить до підйому тесту хвилин на 30-40, прикривши кухонним рушником. Для рум’яного кольору можна змастити жовтком з молоком і посипати цукром. Випікати ок 30-40 хв. на 165°С (режим верх низ), до рум’яного кольору. Потім остудити і за бажанням полити сиропом і прикрасити горішками. Дуже сподіваюся, що у вас все вийде і випічка вам сподобаються!

Відео рецепт 👇