Гарни Ярах вірменське блюдо

Для любителів баклажан зберігати обов’язково. Гарні Ярах вірменське блюдо простий рецепт.

Інгредієнти

на 1 кг баклажан:
Баклажан – 1 кг
Яловичий фарш – 400 гр.
Цибулина – 1 шт.
помідори – 3 шт.
Часник – 2 зубчики
Зелень
Спеції : чорний перець, паприка, сіль
Рослинне масло – 100 мл

Гарни Ярах вірменське блюдо покроковий рецепт

1. Першим ділом готуємо фарш. Далі обсмажуємо цибулю нарізану на кубики, помідори без кожицы.
2. Під кришкою що б помідори добре простушились, додаю томатну пасту, спеції. (Піджарки прибрати в сторону для того що б викласти під баклажани у форму для запікання)

3. До іншої частини піджарки відправляю фарш. баклажани помити, очистити від шкірки (частково, на відео показаний процес) посмажити на рослинному масле.
4. На баклажанах робимо надрізи, розкриваємо їх посередині у вигляді човників, в човники кладемо начинку і відправляємо в духовку 180 С на 15-20 минут.

5. Можна подати окремо або з будь-яким гарніром. По мені так це повноцінне блюдо.

Відео рецепт 👇