Гата вірменська кругла з хоризом простий рецепт в духовці. На свята у вірменських родинах завжди готують гату. Ваші гості будуть в захваті від цієї випічки!
Інгредієнти
Вершкове масло -100 Грам
Борошно пшеничне – 500 Грам
Молоко – 200 Мл.
Дріжджі сухі – 10 гр.
Яйця – 2 Штуки
Ванільний цукор – 1 Чайна ложка
Цукор – 100 Гр.
Сіль – 1/4 Ч. л.
На хориз:
Масло вершкове – 200 гр.
Цукор – 2 ст. ( 200 гр. склянка )
Борошно – 3 ст. ( 200 гр. стакан )
Гата вірменська кругла з хоризом покроковий рецепт
1. Першим ділом готуємо дріжджове опарне тісто. Для цього в тепле молоко додаємо дріжджі, просіяне борошно і все розмішуємо до консистенції сметаны.
2. Залишаємо підходити на 30 хвилин в теплому місці, а за цей час взобьем яйця з цукром, ваніллю і вершковим маслом. В опару додаємо сіль, яйця і масло, замішуємо тісто і знову залишаємо на 40 минут.
3. На хориз:
Формуємо нашу гяту як показано на відео 💐 Випікаємо 25-30 хвилин. Блюдо готове, приємного апетиту!
Формуємо нашу гяту як показано на відео 💐 Випікаємо 25-30 хвилин. Блюдо готове, приємного апетиту!
4. Готово!
Відео рецепт 👇