Як смачно зробити Хачапурі з листкового дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Листково-дріжджове тісто для хачапурі, яке можна заморожувати!
Інгредієнти
✔️1 л. молока
✔️3 яйця
✔️1 склянка теплої води
✔️11 гр. дріжджів
✔️1 ст./л. цукру.
✔️борошно 2 кг +/-
✔️сіль 1 ч./л.
✔️ Масло приблизно 600-800 гр
✔️Одноразові пакети
Хачапурі з листкового дріжджового тіста покроковий рецепт
1. Нагріти молоко ( повинно бути злегка теплим). В чашку з теплою водою додати цукор, дріжджі і залишити на 10 хвилин. Після 10 хвилин у мисці змішати 3 яйця, додати дріжджову суміш (опару) і сіль! Знову перемішати. Далі додаємо по трохи борошно, потім молоко і так, поки не закінчиться молоко! В кінці залиште борошна, щоб тісто місити на столі! Місити потрібно хвилин 7-10, Тісто не повинно прилипати до рук, але має бути м’яким! Перемістити в миску накрити плівкою і залишити на 2 часа.
2. Після 2х годин тісто треба ділити на 6 частин . Кожну прибрати в одноразовий пакетик. Залишити на 30 хвилин . Вона збільшиться в 2-3 рази. Потім кожну розкачати качалкою крадратом і змастити вершковим масло приверно по 50 гр. Загорнути, як на відео. І знову прибрати в пакетики. Залишити на 1 годину в холодильник! Через 1 годину повторити: змастити маслом. І знову ж на 1 годину в холодильник.
3. Тісто потому ще годину, трохи натиснути (прям в пакеті) і надати квадратну форму, потім прибрати в морозилку! 1-2 шт залишила в холодильнику до ранку і спекла вранці хачапурі. Термін зберігання 2 місяці! Дуже зручно. Я роблю з сиром чанах, російський сир сулугуні. На одне тісто потрібно близько 200гр. сиру! Змастити жовтком! Думаю на відео все зрозуміло. Випікати при 200 ° C до залотистого кольору. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Я випікала 20 мин.
Відео рецепт 👇