Качка запечена з апельсинами в духовці

Як смачно зробити Качка запечена з апельсинами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Качка (2-2,5 кг)-1 шт
Апельсин-2 шт
Селера стебло-1 шт
Розмарин-2 гілочки

Маринад:
Сік одного лимона
Сік одного апельсина
Сіль-1 ст л
Перець чорний мелений-1 год л
Соняшникову олію-1 ст л

Глазур:
Сік одного апельсина
Вино біле напівсолодке -2 ст л
Мед -2 ст л

Качка запечена з апельсинами в духовці покроковий рецепт

1. Готуємо качку, відрізаємо шию і зайвий жир біля хвоста. Качку промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Натираємо сіллю і перцем. Вичавлюємо сік лимона і апельсина. Перекладаємо качку в пакет, виливаємо сік і масло.
2. Зав’язуємо пакет і відправляємо маринуватися (краще годин на 6-8) в холодне місце. Пару раз перевертаємо. Перекладаємо качку в форму для запікання. Крила обертаємо фольгою. Апельсин ріжемо на часточки, селера невеликими паличками. Фаршируємо качку, додаємо гілочку розмарину і закріплюємо зубочистками. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 гр на 2,5-3 часа.

3. Пару раз поливаємо качку соком з форми. Перевірити готовність можна надрізавши качку. Якщо йде прозорий сік, то качка готова. Готуємо глазур. У каструлі змішуємо сік апельсина, вино і мед . На середньому вогні постійно помішуючи уварюють до загусання. Дістаємо качку з духовки, поливаємо глазур’ю і подаємо на стіл. Приємного апетиту