Кето пиріг з кабачків простий рецепт 🔥 Яблука – не самий вдалий фрукт для вживання на кето-дієті. Особливо, якщо фрукт вживається у вигляді випічки. Фрукт містить 12 гр вуглеводів на 100 гр. Тому для приготування пирогів кето-дієті можна використовувати кабачки, які містять 5 г вуглеводів на 100 гр продукту, мають нейтральний смак і аромат.
Інгредієнти
Для тесту:
▫️5,50 чашок мигдальної муки
▫️3 стіл. ложки кокосової борошна
▫️6 шт. курячих яєць
▫️110 гр несолоного розплавленого вершкового масла (+4 додаткових стіл. ложк.)
▫️¾ склянку эритрита
▫️2 чайн. ложк. ксантанова камедь
▫️1 чайн. ложк. сіль (без гірки)
Для начинки:
▫️1 кг кабачки, очищені і нарізані кубиками
▫️½ склянку розтопленого вершкового несолоного масла
▫️1 склянку порошкоподібного эритрита
▫️¼ склянку лимонного соку
кориця, мускатний горіх, запашний перець і кардамон
▫️1 чайн. ложк. ванільний екстракт
▫️½ чайн. ложк. ксантанової камеді (за бажанням) або 1 ст ложка желатину
▫️1 щіпка солі
Кето пиріг з кабачків в духовці покроковий рецепт
1. У мисці змішайте всі інгредієнти для тіста, поки не утворюється кулька. Розріжте тісто навпіл і охолодіть Приготуйте начинку пирога. Розтопити вершкове масло в сковороді. Як тільки масло розтане, додайте залишилися інгредієнти і доведіть до слабкого кипения.
2. Тушкуйте 20 хвилин, щоб суміш злегка загусла. Додайте ксантанова камедь (або желатин) і продовжуйте тушкувати ще хвилину до загустіння Охолодіть начинку. Покладіть половину тіста на змащену маслом сковороду діаметром 24-26 див. Поставте основу в духовку і випікайте 12-15 минут.
3. Дістаньте з духовки і дайте охолонути 5-10 хвилин, перш ніж додати начинку. Розподіліть начинку по нижньому шару тесту. Розкачайте тісто між двома листами пергаментного паперу. Повинен вийшов цілий аркуш, приблизно рівний діаметру сковороды.
4. Поверніть форму з пирогом в духовку, випікайте 20-25 хвилин. Через це час накрийте краю фольгою, щоб запобігти пригорання, і продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки і охолодіть при кімнатній температурі перед нарезкой.