Кокосовий кекс з вишнями

Як зробити смачний Кокосовий кекс з вишнями рецепт простий в духовці. Як ви пам’ятаєте (я показувала в сториз), вишні у мене з’явилося багато, тому, одним вишневим рецептом ми точно не обійдемося. Так що давайте творити далі і сьогодні зробимо з вами ніжний і ароматний кекс, який покривається вишневої карамеллю. Карамель виходить дуже темного, майже чорного кольору. Це з одного боку усвідомлює ефектний (на мій погляд) зовнішній вигляд, а з іншого боку, робить певні труднощі при випічці, так як не завжди зрозуміло, все згоріло або йде як треба?)
Тому, я раджу після 20 хвилин випічки, прикрити кекс фольгою (тільки так, що б вона не стосувалася карамелі) і вже в такому вигляді пекти до готовності. Після готовності обов’язково дайте йому охолонути у формі і тільки потім нарізайте і подавайте. А взагалі, у мене сьогодні максимально п’ятничне настрій, купа планів на вихідні. Плани ці хоч і не пов’язані з відпочинком, зате все мені приємне) Продуктивного і смачного вам усім дня!🥳

Інгредієнти

Карамель
Вершкове масло 25 гр.
Цукор 20 гр.
Вишня без кісточок 220 гр.
Лікер (у мене Амаретто) 30 мл

Кекс
Сметана 100 гр.
Яйця 2 шт.
Кокосова стружка 50 гр.
Цукор 120 гр.
Масло вершкове 100 гр.
Борошно 170 гр.
Розпушувач 1/2 чл.
Щіпка солі

Кокосовий кекс з вишнями покроковий рецепт

1. Вишню покладіть в миску, засипте цукром і влийте лікер, перемішайте і залиште мінімум на 30 хвилин, а можна і на пару годин. Після цього у сковороді розігрійте масло і влийте всю вишню з соком, випаровуйте, постійно помішуючи, до густини. У вас в результаті повинна вийти дуже темна вишнева карамель, відкладіть її в сторону.
2. Для тіста, м’яке вершкове масло добре розітріть з цукром, потім по одному вливайте яйця і кожен раз знову добре перемішуючи віночком. Додайте сметану і ще раз добре перемішайте. На наступному етапі додайте кокосову стружку, сіль, розпушувач, перемешайте.
3. Потім, поступово, у кілька етапів, всипайте борошно і кожен раз добре перемішуйте тісто, його консистенція повинна вийти, як у густої сметаны.
4. Прямокутну кексову форму застеліть папером і викладіть в неї тісто. Зверху рівномірно розподіліть вишню. Випікайте в розігрітій до 180С духовці близько 40-45 хв, поки дерев’яна паличка не буде виходити сухою. (Остудіть, наріжте і подавайте).