Котлети з кабачка, курки і кукурудзи на сковороді простий рецепт. Якщо з’єднати кабачок і курку вийде щось середнє між кабачковыми оладки і курячими котлетами. Ніжні, соковиті, з пікантним доповненням у вигляді зрізаної зі свіжого качана кукурудзою, такі котлето-оладки гарні в будь-який час дня, хоч на сніданок, хоч на обід, хоч на вечерю. А ще з ними можна зробити сендвічі і бургери з улюбленими соусами і овочами — це дуже смачно і корисно.
Інгредієнти
200 гр готового курячого фаршу
400 гр кабачка (після видалення рідини залишиться ~ 250 гр)
1 качан свіжої кукурудзи (або 150 гр консервованої)
1 яйце
2 ст ложки борошна
сіль, перець за смаком
рослинна олія для смаження
Котлети з кабачка, курки і кукурудзи на сковороді покроковий рецепт
1. Відварити свіжу кукурудзу до готовності, дати охолонути і зрізати ножем зерна (або використовувати консервовану). Кабачок натерти на крупній тертці, посолити, дати постояти, щоб він пустив сік, двічі віджати руками всю зайву рідину. З’єднати курячий фарш, кукурудзу, кабачок і яйце, за смаком поперчити і посолити, додати борошно і добре перемешать.
2. Сформувати котлети і обсмажити з двох сторін до золотистого кольору на середньо-слабкому вогні. Котлети можна сформувати руками довільної форми та розміру, але терплячі експериментатори можуть заморочити і зробити ідеально рівні за допомогою спеціального кільця або невеликий рознімної форми для випічки. Змастити форму всередині рослинним маслом і поставити її в розігріту сковороду.
3. Налити в центрі трохи олії, викласти дві столові ложки фаршу і розрівняти, додати кілька крапель олії зверху, смажити 3-4 хвилини Використовуючи щипці взяти форму збоку, злегка підняти і потрясти, щоб котлета випала з форми (якщо краї прилипнуть, відсуньте їх ножем).
4. З допомогою лопатки перевернути котлету і посмажити з іншого боку, викласти на серветку, щоб вбралося зайве масло. Котлети можна подати як подвійний бургер, але без хліба. Рекомендую в якості супроводу сирний сир і томатний релиш — поєднання виходить просто умопомрачительным.