Кручені булочки на дріжджовому тесті

Як приготувати Кручені булочки на дріжджовому тесті рецепт 🥯. Створити затишну атмосферу будинку дуже просто. Досить наповнити його аромат свіжоспечених булочок з горіховою пастою 😋⁣⁣⠀

Інгредієнти

🥖 Борошно – 260 гр.⁣⁣⠀
🧂 Дріжджі сухі – 1 ч. л.⁣⁣⠀
🍰 Цукрова пудра – 60 гр.⁣⁣⠀
🥚 Яйця – 2 шт.⁣⁣⠀
🧈 Вершкове масло – 60 гр. (кімнатної температури)⁣⁣⠀
🥛 Молоко – 60 мл⁣⁣⠀
🧂 Щіпка солі⁣⁣⠀
🥚 Жовток + цукор для обсипання⁣⁣⠀
🍩 Цукрова пудра для подачі⁣⁣

Кручені булочки на дріжджовому тесті покроковий рецепт

1. Борошно змішайте з цукровою пудрою, сіллю, дріжджами і добре перемішайте віночком.⁣⁣⠀ Нагрійте Молоко (воно повинно бути теплим), влийте його в борошно, додайте яйця і шматочки м’якого вершкового масла.⁣⁣⠀ Вимішуйте тісто руками або міксером близько 10 хвилин.⁣⁣⠀ Тісто буде здаватися дуже липким, але продовжуйте вимішувати, не додаючи додаткову муку.
2. У процесі воно стане менш липким.⠀ Сформуйте з тіста кулю, злегка змастіть його маслом, покладіть в глибоку ємність, накрийте плівкою і приберіть в тепле місце на 1-1,5 години.⁣⁣⠀ Тісто, що підійшло промните і розділіть на 2 частини.⁣⁣⠀ Першу частину розкачайте в тонкий прямокутник і нижню половину цього прямокутника змастіть половиною начинки, зверху накрийте чистим половиною тіста (складіть як книжку).⁣⁣⠀
3. Злегка розкачайте качалкою і розріжте поперек на смужки.⁣⁣⠀ Кожну смужку скрутіть по спіралі і загорніть в равлика.⁣⁣⠀ Повторіть процес з половиною тіста.⁣⁣⠀
4. Булочки викладіть на деко і залиште в теплому місці на 15 хвилин.⁣⁣⠀ Підійшли булочки змастіть жовтком і присипте цукром.⁣⁣⠀ Випікайте при 180С близько 12-15 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку і розмір булочок).⁣⁣⠀ Дайте злегка охолонути і подавайте.