Як приготувати Кручені булочки на дріжджовому тесті рецепт 🥯. Створити затишну атмосферу будинку дуже просто. Досить наповнити його аромат свіжоспечених булочок з горіховою пастою 😋⠀
Інгредієнти
🥖 Борошно – 260 гр.⠀
🧂 Дріжджі сухі – 1 ч. л.⠀
🍰 Цукрова пудра – 60 гр.⠀
🥚 Яйця – 2 шт.⠀
🧈 Вершкове масло – 60 гр. (кімнатної температури)⠀
🥛 Молоко – 60 мл⠀
🧂 Щіпка солі⠀
🥚 Жовток + цукор для обсипання⠀
🍩 Цукрова пудра для подачі
Кручені булочки на дріжджовому тесті покроковий рецепт
1. Борошно змішайте з цукровою пудрою, сіллю, дріжджами і добре перемішайте віночком.⠀ Нагрійте Молоко (воно повинно бути теплим), влийте його в борошно, додайте яйця і шматочки м’якого вершкового масла.⠀ Вимішуйте тісто руками або міксером близько 10 хвилин.⠀ Тісто буде здаватися дуже липким, але продовжуйте вимішувати, не додаючи додаткову муку.
2. У процесі воно стане менш липким.⠀ Сформуйте з тіста кулю, злегка змастіть його маслом, покладіть в глибоку ємність, накрийте плівкою і приберіть в тепле місце на 1-1,5 години.⠀ Тісто, що підійшло промните і розділіть на 2 частини.⠀ Першу частину розкачайте в тонкий прямокутник і нижню половину цього прямокутника змастіть половиною начинки, зверху накрийте чистим половиною тіста (складіть як книжку).⠀
3. Злегка розкачайте качалкою і розріжте поперек на смужки.⠀ Кожну смужку скрутіть по спіралі і загорніть в равлика.⠀ Повторіть процес з половиною тіста.⠀
4. Булочки викладіть на деко і залиште в теплому місці на 15 хвилин.⠀ Підійшли булочки змастіть жовтком і присипте цукром.⠀ Випікайте при 180С близько 12-15 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку і розмір булочок).⠀ Дайте злегка охолонути і подавайте.