Легендарний сливовий пиріг з нью йорк таймс простий рецепт в духовці. Готувати його навіть простіше шарлотки, а за смаком виходить повний захват! Цей пиріг протягом 12 років публікували в газеті The New York Times. Він так подобався домогосподаркам, що в кінці вересня, в сезон збору врожаю злив, вони знову і знову просили опублікувати цей рецепт. Така легенда))
Інгредієнти
(на невелику форму~20 см):
✅сливи – 13-15 шт;
✅масло вершкове – 120г;
✅цукор – 200 г (+1 ст. л. для посипання);
✅яйце – 2 шт;
✅борошно – 250г;
✅розпушувач – 1 ч. л;
✅кориця – 1/3 ч. л;
✅лимонний сік – щоб окропити сливи (необов’язково)
Легендарний сливовий пиріг з нью йорк таймс в духовці покроковий рецепт
1. розтоплене масло Збиваємо з цукром, додаємо яйця, знову збиваємо. Просіваємо борошно, змішану з розпушувачем. Перемішуємо. Тісто викладаємо у змащену маслом форму.
2. Сливи поділяємо навпіл, видаляємо кісточки. Сливи укладаємо зрізом вниз на тесто.
3. Збризкуємо лимонним соком, посипаємо корицею, цукром і відправляємо в духовку на 40-50 хв при 180 градусах (у мене пішло 40 хв з режимом «конвекція»). Готовність перевіряйте шпажкой.
Відео рецепт 👇