Листково-дріжджове хачапурі

Як смачно зробити Листково-дріжджове хачапурі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це шалено смачний хачапурі, обов’язково пробуйте . Хрустка скоринка, а всередині просто казка 🔥

Інгредієнти

250 мл води
1 г/л цукру
1,5 г/л дріжджі
Сіль щіпка
3 ст/л оливкова олія (можна рослинне масло
3-4 ст борошна (обсяг склянки 200г)

150 г вершкове масло кімнатної температури, для змащення

Листково-дріжджове хачапурі покроковий рецепт

1. У теплу воду додаємо цукор, дріжджі і перемішати. ✅далі додаємо масло і поступово просіваємо борошно. Замішуємо тісто. Борошно відразу не додавайте! ✅як тільки тісто вже готове, додаємо сіль, руки з водою і замочуємо продовжуємо замішувати, потрібно приблизно 80 мл води . Від цього замісу залежить ваше ідеальне тесту. Тому не лінуйтеся і замішуємо мінімум 15-20 хвилин.(кілька разів, замочувати і місити).

2. В кінці ще додаємо масло і замішуємо 4-5 хвилин (до гладкості тесту) ✅тісто прибираємо в тепле місце підніматися. ✅в цей час натираємо сир (бажано сулугуні), якщо не солений , додаємо сіль. ✅як тільки тесту підніматися, руками відкриємо тонко , змащуємо маслом, як показала на відео. ✅закриємо, як конверт і залишаємо на столі 15-20 минут.

3. Потім, ще раз відкриємо, закриємо. ✅3 раз вже кладемо сир і закриємо, як показала на відео 👌 ✅залишаємо ще 20-25 хвилин, потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 200 градусів 👌. ✅виходить дуже смачно, обов’язково пробуйте 😻

Відео рецепт 👇