Мандариновий чізкейк з маскарпоне і рікоттою з желе простий рецепт.
Інгредієнти
(22-23 см):
🔸Основа:
✅180 г сухого печива
✅90 г топленого масла
⠀
🔸Начинка:
✅250 г маскарпоне
✅250 г рікотти
✅150 мл мандаринового соку
✅80 г цукрового піску
✅2 яйця
✅2 столові ложки борошна
⠀
🔸Для желе:
✅200 мл води
✅150 мл мандаринового соку
✅60 г цукрового піску
✅40 г кукурудзяного крохмалю
✅Щіпка помаранчевого харчового барвника або куркуми
⠀
🔸Для карамелизованных мандаринів:
✅70 г цукрового піску
✅70 мл води
✅1 мандарин
Мандариновий чізкейк з маскарпоне і рікоттою з желе покроковий рецепт
1. Застеліть форму папером для випічки. Змішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом. Викладіть сумішшю дно форми. Помістіть в холодильник. Збийте яйця з цукровою пудрою. Додати маскарпоне і рікотта і перемішайте. Влийте мандариновий сік і всипте муку.
2. Змішайте до отримання злегка рідкого гладкого крему. Вилийте на корочку і запечіть в духовці протягом приблизно години при температурі 160°С. Чізкейк все ще буде м’яким, але не хвилюйтеся, після повного охолодження він буде відмінною консистенции.
3. Вийміть його з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури. У каструлю влити мандариновий сік, цукор, крохмаль і воду. Перемішайте віночком, поки все не розчиниться і не буде грудочок. Варіть на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння. Варіть хвилину, а потім додайте щіпку барвника або куркумы.
4. Вилийте на чізкейк, вирівняйте поверхню і дайте їй охолонути. Коли все охолоне, акуратно вийміть з форми і помістіть в холодильник. Наріжте мандарин разом з шкіркою. У каструлю покладіть цукор і воду. Доведіть до кипіння і розчинення сахара.
5. Покладіть скибочки мандарина і варіть, поки рідина повністю не вбереться. Близько 20 хвилин. Дати охолонути, а потім викласти карамелізовані скибочки на чізкейк, також прикрасивши декількома листками мяты.