Як зробити Морквяний пиріг ПП низькокалорійний без лактози, без глютену, без цукру в духовці рецепт простий. Сьогодні я покажу вам як приготувати приголомшливий морквяний пиріг! Цей дуже простий рецепт не містить глютену і лактози! А результат вразить кожного, хто його спробує! Настільки гармонійний і приємний у нього смак!
Інгредієнти
Морква 250 г
Сік лимона/апельсина 60 р
Кокосове молоко 160 р
Яйце 3 шт
Борошно зеленої гречки + рисова цільнозернові 100 р
Борошно кокосова 15 р
Сода 4 р
Підсолоджувач 10 р
Шоколадна глазур:
Шоколад без цукру 50 р
Кокосове молоко тепле 50 р
КБЖУ на 100 г: Ккал 156, Б 5,9, Ж 8,1, У 15
КБЖУ на 100 м (без глазурі): Ккал 139,Б 5,9, Ж 6, У 15
Вага 780 р
Розмір моєї форми 15*20 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.
Морквяний пиріг ПП низькокалорійний без цукру покроковий рецепт
1. Першим ділом підготуємо форму для випічки. У мене це прямокутна форма розміром 20*15 сантиметрів. Всередині я прокладу шар антипригарній папери. Намічаю куточки, роблю надрізи і викладаю папір. Завдяки цьому пиріг потім буде дуже легко дістати. Отже беремо 250 грам моркви. Нарізаємо на невеликі шматочки. І відправляємо в блендер. Сюди ж додаємо 60 грамів лимонного або апельсинового соку, 160 грам кокосового молока. І цедру лимона за бажанням. Всі ці інгредієнти подрібнюємо в блендері до пюреобразного состояния.
2. Перекладаємо цю масу в чашу. Додаємо 3 яйця. І збиваємо вінчиком. В ситі з’єднуємо сухі інгредієнти. У мене це борошно зеленої гречки і рисова цільнозернові. Ви можете взяти іншу муку на свій смак, сумарно має бути 100 грам. Плюс 15 грам кокосової борошна. Трохи підсолоджувача. Тут, насправді, можна обійтися і без підсолоджувача. Особливо, якщо у вас солодка морква і апельсиновий сік замість лимонного. 4 грама соди – це неповна чайна ложка.
3. Просіваємо сухі інгредієнти до рідким. З просіюванням тісто перемішається буквально за 10 секунд. Відразу перекладаємо тісто у форму для випічки. Вирівнюємо. І ставимо випікатися в розігріту до 180С духовку на 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Вона повинна виходити майже суха, без налиплих шматків тіста. І дуже смачно такий ніжний пиріг поєднується з шоколадною глазур’ю. Можна взагалі просто викласти шоколад без цукру на гарячий пиріг – він розтане і вийде шар шоколада.
4. Особливо, якщо ви будете їсти цей пиріг теплим. А я заллю шоколад теплим кокосовим молоком, розмішую до однорідності. Викладаю глазур на пиріг і розподіляю. Коли пиріг трохи охолов, дістаю його з форми. Ось такий простий і апетитний пиріг вийшов! Давайте його разрежем! Це приголомшливо м’який, соковитий, насичений смаком пиріг!
5. Тільки подивіться, який ніжний! Смак у нього дуже незвичайний, той хто пробує в перший раз не знаходить у ній ні зітхання, ні лимон, ні кокос! Ці смаки ніби зливаються в єдиний ніжний, соковитий, м’який і солодкий смак! І це приголомшливе поєднання! А шоколад доповнює його як не можна краще! Всім рекомендую спробувати – нові смакові відчуття вам гарантовані!