Як зробити Морквяний суп пюре з молоком і нутом простий рецепт.
Інгредієнти
Морква — 3шт
Цибуля ріпчаста — 1шт
Часник — 3 зубчики
Вершки коксові — 2-3 ст. л. або будь-які рослинні
рослинна Молоко — 1 літр
Вода кип’ячена — опціонально регулюйте густоту на свій смак
Спеції для супу:
Розмарин, орегано, паприка червона мелена, перець білий мелений, сіль рожева, часник сушений, мускатний горіх все — за смаком
ПОПКОРН З НУТУ:
Нут — 250гр я брала консервований, можна зварити самостійно
Олія оливкова — 1 ст. л.
Спеції:
копчена Паприка, часник сушений, цибулю сушений мелений, куркума, сіль рожева — все за смаком
Морквяний суп пюре з молоком і нутом покроковий рецепт
1. Якщо морква не велика – помийте і запікайте цілком, якщо велика – розріжте по полам, як у мене на відео. Цибулю і часник почистити додати до моркви. До овочів додати спеції і трохи масла, перемішати і відправити запікатися до повної готовности.
2. У мене пішло 50 хвилин на 180 градусах. Нут змішати з маслом, спеціями, викласти на пергамент і запекти до хрусткої скоринки. Я випікала хвилин 25 на 180 градусах.
3. Запечені овочі відправити в каструлю, додати вершки, молоко і довести до кипіння, потім збити в крем, якщо буде густо – доставляйте кип’ячену воду. Готово.
4. Готовий суп я прикрасила маленької морквиною, попкорном з нуту, насінням гарбуза і подрібненим волоський горіхом🌱 ви можете зробити це на свій смак. У моркви яскравий солодкий смак, якщо хочете більш рівний овочевий смак — запечіть разом з морквою пару картоплин або батат.
Відео рецепт 👇