Муссовые ескімо з апельсином, рікоттою і шоколадом

Рецепт муссовых ескімо з апельсином, рікоттою і шоколадом. Ідеально👌

Інгредієнти

ХРУСТКИЙ ШАР:
✅ повітряний рис – 25 гр
✅ вафельна крихта – 25 гр
✅ кокосова стружка – 40 гр
✅ темний шоколад – 100 гр

ЖЕЛЕ:
✅ сік апельсина – 150 гр
✅ червона смородина – 100 гр
✅ цукор – 30 г
✅ сироп глюкози – 30 гр
✅ кукурудзяний крохмаль – 7 гр
✅ желатин – 8 гр

МУС:
✅ сік апельсина – 200 гр
✅ цедра апельсина – 10 гр
✅ жовтки – 50 гр
✅ цукор – 150 гр
✅ рікотта – 250 гр
✅ желатин – 13 гр
✅ вершки 33-35 %- 250 гр

Муссовые ескімо з апельсином, рікоттою і шоколадом покроковий рецепт

1. ХРУСТКИЙ ШАР:
шоколад розтопіть і з’єднайте з іншими інгредієнтами, гарненько розмішайте і рівномірно розподіліть на килимку. Приберіть в холодильник.
2. ЖЕЛЕ:
Сік з ягодами і глюкозою трохи прогрійте, додайте цукор з крохмалем, доведіть до кипіння і проваріть протягом хвилини. Додайте желатин
Розподіліть желе в силіконових формах “ескімо” і приберіть в холодильник.
3. МУС: Сік з цедрою доведіть до кипіння, процідіть на жовтки з цукром, поверніть сотейник на плиту і заваріть до загустіння. Не доводьте до кипіння. Введіть в гарячу масу желатин і сир. При необхідності подрібніть блендером. Охолодіть масу до 36-40С і в 2 прийоми з’єднайте зі збитими до м’яких піків сливками.

4. Вилийте мус поверх желе (не забудьте вставити палички). Хрустяшки поломайте і злегка втопіть в мусі. Приберіть заготовку в морозилку. Після того, як ескімо замерзне, покрийте глазур’ю і поставте в холодильник для дефростації. Для глазурі візьміть 375 гр шоколаду, розтопити і додайте 90 гр рослинного масла, горіхи і хрустяшки за бажанням. Робоча температура 30С.