Як зробити дуже смачне м’яке і ніжне печиво з яблуками і корицею в духовці рецепт простий. Сьогодні пропоную Вам приготувати просте і дуже смачне яблучне печиво. Воно залишається м’яким навіть на наступний день.
Інгредієнти
Яблука – 3 штуки
Борошно – 1,5-2 склянки
Масло вершкове м’яке – 100 грам
Цукор – 1 склянка
Яйце – 1 штука
Кориця мелена – 1 чайна ложка
Розпушувач – 1 чайна ложка
Ванілін – на кінчику ножа
М’яке і ніжне печиво з яблуками і корицею в духовці покроковий рецепт
1. Для тесту нам знадобиться 100 грам м’якого вершкового масла. До нього висипаємо приблизно 1 склянка цукру. І все добре перетираємо ложкою або виделкою. Цукру можна покласти навіть трохи менше. Орієнтуйтеся по яблукам, які будете використовувати. Якщо вони кислі – додайте склянку цукру, якщо солодкі – то, звичайно ж, менше. У 3 середніх яблук потрібно зрізати шкірку. Тепер натремо яблучка на дрібній тертці. Якщо яблука виявилися дуже соковитими, як у мене, то спочатку трохи відіжміть м’якоть, тільки потім додайте її в масляну суміш. Крім того, розбиваємо 1 яйце. Додаємо трохи ваніліну і 1 чайну ложку кориці. Тепер все це добре перемешиваем.
2. Потім, поступово висипаємо 1,5-2 склянки просіяного борошна, додаємо 1 чайну ложку розпушувача. Замішуємо тісто, спочатку ложкою, потім руками. У мене на каналі ще багато рецептів смачної та простої яблучної випічки. Ссилочку обов’язково залишу в описі під цим відео. Тісто виходить таке липке, кремоподібна. Не потрібно більше додавати борошно, інакше печиво вийде жорстким. Накриваємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник приблизно на 30-40 минут.
3. Після закінчення цього часу з тіста формуємо кульки і викладаємо їх на деко на відстані один від одного. При цьому, маслом деко змащувати не потрібно. Руки краще змочувати холодною водою, щоб тісто не липло до рук. За розміром кульки повинні бути приблизно з волоський горіх, але у мене вийшли кульки трохи крупніше – всього 13 заготовок. Тепер, кульки потрібно приплюснути, надаючи печінкою плоску форму. Я вирішила це зробити виделкою, щоб зверху вийшов такий візерунок. Вилку теж потрібно змочувати водою, щоб до неї не прилипало тесто.
4. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 25-30 хвилин. Сильно це печиво не рум’яниться і виглядає, напевно, не дуже красиво і апетитно. Але насправді, воно дуже смачне, м’яке і з’їдається дуже швидко. Пам’ятайте м’ятна печиво, яке я готувала? Його текстуру? Це яблучне дуже на нього схоже, саме по консистенції, по текстурі. Воно таке ж ніжне. Обов’язково рекомендую Вам приготувати таку просту випічку до чаю. Приємного апетиту!