Мясний пиріг з куркою, сиром і яйцями з тіста філо

М’ясний пиріг з куркою, сиром і яйцями з тіста філо просто рецепт в духовці. Як-то раз я взяла тісто філо і понеслося😁, а як підсумок чудовий пиріг з тонким хрусткими тестом з ароматною начинкою.

Інгредієнти

(діаметр форми 22 см):

•8 аркушів тесту філо
•350 грам курячої грудки
•100 грам сиру Фета/сіртакі
•3 яйця
•1 головка цибулі
•3 столових ложок грецького йогурту/сметани
•20-30 грам вершкове масло для змащування листів
•10 грам вершкового масла для змащування форми
•1 столова ложка рослинного масла для смаження
•петрушка 1 пучок
•сіль, перець, спеції за смаком

М’ясний пиріг з куркою, сиром і яйцями з тіста філо покроковий рецепт

1. У підсоленій воді відварюємо яйця, куряче філе до готовності. Дрібно нарізаємо цибулю, варені яйця ріжемо, курячу грудку і сир на дрібні кубики. На розігрітій сковорідці з олією і обсмажуємо до м’якості цибулю ~5 хвилин вимикаємо вогонь, додаємо курку, сіль, перець, спеції, додаємо яйця, зелень, сир і йогурт – добре перемешиваем.

2. Змащуємо форму маслом і викладаємо листи тіста, теж добре промазуємо між листами. Викладаємо лист – змастили маслом і так робимо 4 аркуша тесту для низу, потім викладаємо начинку, вирівнюємо всі і знову 4 аркуша тесту для верху, останній лист не змащуємо. Відрізаємо зайве).

3. Змішуємо яйце і вершкове масло до однорідності. Добре змащуємо верхівку пирога. Робимо надріз посередині і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах. Все готово!

4. І пиріг і тісто вийшло смачно, тісто дуже сподобалося, тому тепер треба придумати, що зробити з трьома залишилися упаковками 😁 І не забуваємо, що скоро пляжний сезон, тому все в міру 😁❤️

Відео рецепт 👇