Як смачно зробити Німецький штоллен різдвяний сирний з сухофруктами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Чудова традиційна німецька сирна випічка. Штоллен – різдвяний кекс з горіхами, цукатами та родзинками. Сирний штоллен без дріжджів ідеальний варіант для тих, хто не хоче возитися з дріжджовим тістом. Чарівний смак різдвяного штоллен підкорить ваші серця.
Інгредієнти
На штоллен вагою ~ 1.2 кг
Тісто:
– 150г сиру
– 140 г вершкового масла
– 100г цукру
– 2 яйця (маленькі) або 1 велике
~ 300-350г борошна
– 1 ст. л. ванільного цукру
– 1 ст. л. розпушувача
– 1 ч. л. суміші спецій ( кориця, імбир, кардамон, гвоздика )
– цедра 1 лимона 1/2 апельсина
– щіпка солі
Наповнення штоллен:
– 170г родзинок
– 60г мигдалю
– 50г в’яленої вишні
– 50г цукатів (у мене ананасові)
– 50г кураги
– 1 ст. л. в’яленої журавлини( за бажанням)
– 60 мл рому(коньяку або соку)
– сік 1/2 апельсина
Просочення:
– 40г розтопленого вершкового масла
– цукрова пудра
Німецька штоллен різдвяний сирний з сухофруктами покроковий рецепт
1. Родзинки промити, замочити в ромі або апельсина, натуральний.соку. Потім додати всі ост. сухофрукти та горіхи. нарізані на кусочки.
2. Просочення:
Для тесту в мисці змішую розм’якшене вершкове масло, сир, цукор і ванільний цукор. Додати цедру апельсина і лимона, спеції і перемішати. Додати яйця, перемішати. Всипати трохи борошна, розпушувач і перемішати. Поступово всипати решту борошна і замісити м’яке тесто.
Для тесту в мисці змішую розм’якшене вершкове масло, сир, цукор і ванільний цукор. Додати цедру апельсина і лимона, спеції і перемішати. Додати яйця, перемішати. Всипати трохи борошна, розпушувач і перемішати. Поступово всипати решту борошна і замісити м’яке тесто.
3. Вмішати всі сухофрукти. Сформувати штоллен. Випікати в добре розігрітій до 180С духовці ~ 1 час.
4. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки. Після випічки змастити просоченням. Посипати цукровою пудрой.
5. Готово!