Паштет з курячого філе з волоськими горіхами

Як смачно зробити Паштет з курячого філе з волоськими горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ідеально підійде для сніданку або перекус у вигляді намазки на підсмажений хрусткий хлібець, крекер, з маринованим огірочком, каперсами, томатами, авокадо.
Зручно готувати такий паштет, коли вариш курячий бульйон. Відразу вбиваємо 3-х зайців:
✓ отримуємо ніжну курочку,
✓ у справу йде моркву з бульйону,
✓ і сам бульйон використовуємо в рецепті,
4- ї заєць – це весь залишився бульйон – основа для більшості супів і соусів. Його потім можна заморозити порційно і використовувати при необхідності

Інгредієнти

Для паштету:
✓ 500г відвареної курячої грудки/філе – охолодити,
✓ 80-100 г очищених волоських горіхів,
✓ 1 середня морква (з бульйону),
✓ 1 середня цибулина – обсмажити на оливковій/соняшниковій олії до прозорості,
✓ 80-100мл курячого бульйону,
✓ 50г розм’якшеного вершкового масла в паштет + ще стільки ж для заливки зверху,
✓ сіль, мелений перець за смаком,
✓ мускатний горіх – щіпка.

Паштет з курячого філе з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Пюрируем заглибним блендером всі інгредієнти до однорідного стану, викладаємо у відповідний керамічне блюдо.

2. Зверху заливаємо розтопленим і трохи охолодженим маслом. Масло подовжує термін зберігання паштету і, крім того, запобігає його висиханню (не буде цієї негарної заветренной скоринки на поверхні).

3. Зберігаємо в холодильнику 2-3 дні. Частина паштету можна заморозити. Смачно, ситно, полезно!