Пастила фруктова без цукру зі слив в домашніх умовах простий рецепт.
Інгредієнти
слива
горіхи
Пастила фруктова без цукру зі слив в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Будь-які ягоди або фрукти (у мене сьогодні зливу) пропущу через м’ясорубку. Можна використовувати занурювальний блендер або проварити ягоду і перетерти на ситі. Аркуш пергаменту добре смажу рослинним маслом виллю, вийшло пюре тонким шаром близько 1 см.
2. Зверху посыплю подрібненими горішками, сьогодні волоські. Можна сушити! На сонці, в жарку погоду, в духовці, при температурі 50′-70’и відкритих дверцятах або в дегидраторе.
3. Сушка займе від 10 годин до декількох днів, все індивідуально. Як тільки пастила не липне до рук і добре відходить від пергаменту – готово!
4. Якщо ягода кисла додайте цукор за смаком, горішки можуть бути будь-які або зовсім без них, все на ваш розсуд. Приємного апетиту 😋
Відео рецепт 👇