Чудове новорічне печиво «Снігові вершини» для аматорів шоколадної випічки. Печиво м’який, помірно солодке з красиву, білосніжну шапочкою з білого шоколаду. Печиво дуже смачне.
Інгредієнти
На 25 шт
Тісто:
Борошно 200-220 г(+/-)
Какао-порошок 40 р
Цукрова пудра 75 р
Сіль щіпка
Яйце 1 шт (С1)
Нутелла 40 г ( або будь-яка ін. шоколадна паста)
Олію вершкове 100 р
Розпушувача в тесті немає!
Додатково:
Білий шоколад 60-70 г( розтопити на водяній бані)
Кокосова стружка
Печиво Снігові Вершини покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти кімнатній t. У мисці віночком збити масло, цукрову пудру, сіль. Розтерти. Додати яйце, нутеллу, перемішати. Всипати просіяне борошно і какао-порошок. Замісити м’яке, пластичне, нелипким тісто. Борошна може знадобитися більше/менше, у мене пішло 220 р. Тісто поділити на вагах по 20 гр, з кожної частини скачати гладкий кулька, з кульки конус.
2. Сформованное печиво покласти на деко, застелене папером для випічки. Випікати при t 170 гр близько 20 хвилин. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки. ВАЖЛИВО ! не перетримати печиво в духовці, щоб на виході отримати жорсткі камінчики. Остигле печиво покрити розтопленим білим шоколадом, посипати кокосовою стружкой.
3. P. S. Через п’ять хвилин після випікання, я заглянула в духовку і побачила, що два печива трохи нахилилися набік) На цьому етапі печиво можна акуратно поправити, не деформуючи його. Печиво виходить досить мініатюрне, розміром з цукерки Трюфель, якщо сім’я велика, можна подвоїти ингредиенты.