Пиріг галета зі сметанним кремом і полуницею простий рецепт в духовці 😋 Пиріг виходить легкий, смачний і хрусткий, а начинка робить його повноцінним десертом.
Інгредієнти
Тісто на 1 велика або 2 середні галети:
200г борошна
125г вершкового масла
1 чайна ложка цукру
4 столові ложки холодної води
(Можна додати 1 маленьке яйце, тоді води використовувати 1-2 ст. л.)
Начинка:
🍓 полуниця
150г сметани
15г кукурудзяного крохмалю
80г цукру
Пиріг галета зі сметанним кремом і полуницею покроковий рецепт
1. В чаші блендера з ножами порубати до стану “ком” борошно, олія, цукор, холодну воду. (Можна порубати масло ножем на борошні) Сформувати коржик або 2, загорнути у плівку і відправити в холодильник на 1 год.(Можна в морозилку на 20 хвилин)
2. Підготувати начинку : полуницю вимити, обсушити, видалити хвостики, розрізати, якщо велика. Міксером змішати сметану з цукром і крохмалем до однорідності, залишити на 5 хвилин до розчинення і знову розмішати. Духовку включити на 200°C. Якщо ви робите одну велику галету, то пласт тіста потрібно злегка зігріти руками, потім розкачати в круг товщиною близько 4 мм.
3. Намотати його на качалку і укласти в змащену вершковим маслом форму, діаметром 20 – 23 див. Можна випікати на змащеному пергаментом. У центр викласти сметану, зверху ягоди, защепити краї так, щоб у центрі залишалося отвір. Змастити бортики молоком, присипати сахаром.
4. Випікати 30 – 40 хв. до золотистого кольору. Готове тісто можна зберігати в морозилці. Я зазвичай роблю відразу подвійну порцію, половину замораживаю.
5. Ви можете готувати різні начинки – 1) зелена цибуля, сир, варені січені яйця, сметана. 2) рубане м’ясо, смажене з цибулею. 3) смажені гриби з цибулею і картопляним пюре, і т.п.