Пиріг кіш лорен з куркою, грибами і помідорами

Готуємо Пиріг кіш лорен з куркою, грибами і помідорами класичний рецепт простий. В цей раз приготувала з філе стегна індички, т. к. грудки не було вдома, вийшов також смачний і ще ситніше, ніж зазвичай!😃 Вибирайте м’ясо на свій смак, мені здається, для сюди в поєднанні з печерицями все-таки краще підходить грудка 👌🏼 Дуже подобається мені цей пиріг в теплому вигляді!👌🏻🤤 Рецепт був вже в блозі і навіть з повним відео приготування, але я не втомлюся його дублювати, він коштує воно!🔥😋

Інгредієнти

Тісто:
Вершкове масло 80 г
Сметана 45 р
Борошно 250 г
Сіль – велика щіпка
Вода 4 ст. л.

Начинка:
Цибулина 1 шт.
Печериці 350 г
Філе птиці (грудка/стегно індички або кури) 350-400 р
Помідори 2 шт
Сіль, часниковий порошок, хмелі-сунелі
Зелень за смаком

Заливка:
Вершки 150 мл
Яйця 2 шт.
Сир 100 г
Сіль

Пиріг кіш лорен з куркою, грибами і помідорами покроковий рецепт

1. нарізаний невеликими шматочками цибулю обсмажуємо на рослинній олії, присипаємо часниковим порошком; Додаємо в сковороду печериці, нарізані невеликими шматочками; Нарізаємо маленькими кубиками філе птиці, додаємо до піджарки, обсмажуємо все разом, тушкуємо кілька хвилин до готовності м’яса, потім солимо, посипаємо приправами за смаком;
2. Для тіста масло розтоплюємо, змішуємо зі сметаною, додаємо Борошно і сіль, перемішуємо; додаємо холодну воду (скільки візьме, щоб вийшло замісити в один клубок), замішуємо тісто і прибираємо в пакеті в холодильник хвилин на 20 (я часто пропускаю цей крок, все виходить 👌🏼)
3. Відразу розкачую тісто товщиною 3-5 мм і викладаю у форму (23 см), роблю бортики. Помідор нарізаємо кубиками; Змішуємо вершки з яйцями, додаємо сіль за смаком і Сир на дрібній тертці; Основу з тіста можна пропекти в духовці окремо 15 хвилин на 180 градусах, щоб дно пирога було сухіше, але цей крок я теж часто пропускаю😅 Дістаємо основу з духовки, викладаємо начинку, перемішуємо, розподіляємо рівномірно, заливаємо і Випікаємо ще ~ 20 минут.