Пиріг Зур Бэлиш татарський з яловичиною і картоплею

Як зробити Пиріг Зур Бэлиш татарський з м’ясом яловичина і картоплею в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Для тесту:
борошно — 400гр
сметана — 250 гр
вершкове масло — 125 гр
яйце — 1 шт
сода харчова — 0.5 чайн.ложки
сіль — 0.5 чайн.ложки
Замісити м’яке тісто і залишити відпочити на хвилин 20.
Тим часом підготувати начинку:

яловичина — 1 кг
картопля — 4 шт
цибуля ріпчаста — 2 шт.
перець чорний, сіль — за смаком

Пиріг Зур Бэлиш татарський з яловичиною і картоплею покроковий рецепт

1. Яловичину, картоплю і цибулю нарізати на кубики і перемішати всі інгредієнти. М’ясо повинно бути з жирком, так бэлиш буде смачніше і соковитіше👌🏻 Потім розкачати пласти як на відео, трьох розміром. Найбільший-нижній, потім трохи менше і найменший пласт тіста зверху для украшения.

2. Викладаємо нижній пласт тіста з бортами, вивалюємо всю начинку і закриваємо бэлиш як на відео. В центрі робимо дірочку і закриваємо невеликим кулькою тіста, вона нам знадобиться щоб наливати туди воду. Випікати бэлиш при 170 – 180С години 2-2,5.

3. Десь за годину після приготування, дістати бэлиш з духовки і налити приблизно 100 мл води або бульйону. Накрити ковпачком і знову в духовку. Орієнтуйтеся по своїм духовкам.

4. Якщо верх сильно червоніє, накрийте фольгою. Подають зур бэлиш обов’язково в гарячому відео, з шматочком рум’яного тіста і соковитою начинкою. Смакота неймовірна! Приготуйте обов’язково)

Відео рецепт 👇