Пишний пиріг з гарбузом на кефірі з манкою і родзинками

Як смачно зробити Пишний пиріг з гарбузом на кефірі з манкою і родзинками у духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готую дуже смачний і пишний пиріг з гарбузом і родзинками в глазурі з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами.
Рецепт пирога з гарбузом настільки вдалий, що при всій своїй простоті приготування, він нічим не поступається тортів і чізкейків. Пишний гарбузовий бісквіт, виходить яскравим і насиченим, завдяки поєднанню всіх інгредієнтів в одному замісі. Пиріг відноситься до категорії смачна, домашня випічка з простих і доступних продуктів.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 250 г;
Цукор – 200 р.;
Кефір – 200 р.;
Гарбуз – 300 р.;
Яйця – 3 шт.;
Манка – 50 р.;
Раст масло – 100 г;
Ізюм – 100 р.;
Розпушувач – 10 р.;
Сіль – ¼ tsp;
Ванілін – ¼ tsp;
Мускатний горіх – ¼ tsp.

Глазур:
Варена згущене молоко – 380 р.;
Волоські горіхи – 100 р.

Для форми:
Вершкове масло – 10 р.;
Манка – 30 р.

Загальний вихід готового виробу становить 1.7 кг

Пишний пиріг з гарбузом на кефірі з манкою і родзинками покроковий рецепт

1. Сиру гарбуз натираю на дрібній тертці. В яйця всипаю весь цукор, вимішую на високих оборотах міксера до отримання пишної, яєчної суміші. Додаю кефір і рослинне масло. Недовго перемішуємо міксером. Всипаю все борошно, манку, розпушувач, мускатний горіх, сіль і ванилин.

2. Перемішую на низьких оборотах міксера до отримання однорідного, кефіру тесту. Додаю терту гарбуз і підготовлений родзинки. Обережно перемішуємо зверху вниз, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися в тесті. Форму для випікання змащую маслом.

3. Густо обсыпаю форму, манною крупою. Розподіляю манку за формою. У підготовлену форму, викладаю все тісто. Розподіляю тісто по формі. Прибираю форму з тестом в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на 45 хвилин. Зверху на форму встановлюю решетку.

4. Перевертаю конструкцію зверху вниз. Залишаю пиріг на решітці до повного охолодження. Волоські горіхи, рублю ножем на невеликі фрагменти. Розігріту до теплого стану, варену згущенку викладаю на поверхню пирога. Рівномірно розподіляю варенку за выпечки.

5. Зверху обсыпаю волоськими горіхами. Готовий пиріг можна подавати як теплим, так і холодним. Пиріг з гарбузом, вийшов настільки смачний і ароматний, що всі хто його пробують завжди просять поділитися рецептом.

6. Рекомендації та особливості рецепта.
tsp – чайна ложка;
Кефір будь-якої жирності;
Замість кефіру можна використовувати кисле молоко, ряжанку, йогурт;
Гарбуз сира і добре стигла;
Гарбуз натерти на дрібній тертці;
Замість терки, гарбуз можна пробити блендером;
Рослинна олія, це будь-яке масло рослинного походження;
Родзинки попередньо промити і обсушити;
Замість вареного згущеного молока, можна використовувати карамель;
Волоські горіхи порубати ножем або розмолоти качалкою в середню крихту;
Час випікання, може незначно відрізнятися від вказаного в рецепті;
Час випікання залежить від розмірів форми, особливостей продуктів і функціональність духовки;
Розмір моєї форми склав 24х34 см;
Рекомендований розмір круглої форми 26-30 див.;
Після випікання, дайте пирогу постояти у формі 5-10 хвилин;
Перед витяганням пирога з форми, пройдіться ножем між пирогом і бортами форми;
Зберігати готовий пиріг в холодильнику;
Строк зберігання не більше 10 днів;
Допускається заморожування вироби на дуже тривалий термін в якості заготовки.