Рамен японське блюдо з локшиною

Рамен – японське складальне страва з пшеничного локшиною 🍜 Являє собою бульйон з локшиною, поверх якої укладається безліч різних добавок. У класичній версії використовуються такі добавки, як гриби шиітаке, паростки бобів мунг, соління, пагони бамбука, китайська капуста комацуна і тд 😂 Але ми можемо приготувати його в домашньої версії, і навіть дуже смачною, з абсолютно адекватних продуктів 👌 А ви коли-небудь пробували рамен? І якщо ні, то чи ризикнете приготувати та спробувати? Готуємо Рамен японське блюдо з локшиною рецепт.

Інгредієнти

✔️ куряче філе
✔️ жирний курячий бульйон
✔️ локшина (у мене яєчна)
✔️ печериці
✔️ цибулю
✔️ шпинат (або будь-яка інша зелень)
✔️ варені або мариновані яйця
✔️ листи або чіпси норі
✔️ насіння кунжуту
✔️ імбир свіжий або мелений
✔️ соєвий соус
✔️ часник
✔️ гострий перець Чилі (за бажанням)
✔️ васабі (за бажанням)
✔️ щіпка цукру

Рамен японське блюдо з локшиною покроковий рецепт

1. Варимо курячий бульйон без солі. Я відразу зварила філе, потім дістала його і використовувала і бульйон, і філе. Але філе можна обсмажити з улюбленими приправами, а бульйон зварити з жирних стегенець. Додаємо в бульйон імбир тертий корінь або сушену приправу, гострий перець за бажанням, подрібнений часник і соєвий соус, кілька столових ложок, дрібку цукру і за бажанням пасту васаби.

2. Особисто мені дуже сподобалося з васабі, але я її додавала окремо собі в тарілку, смак супу з васабі набагато насиченішим. Все додаємо приправи, орієнтуючись на свій смак. Пробуйте бульйон, додаючи потроху, поки не досягнете ідеального для себе смаку. ⠀ Окремо відварюємо локшину до готовності. Обсмажуємо на сковорідці печериці великими пластинами з цибулею до красивого золотистого цвета.

3. Відварюємо яйця. Нарізаємо соломкою листи норі. Готуємо зелень. ⠀ Збираємо рамен у глибокій тарілці. Укладаємо локшину, заливаємо бульйоном. Поверх розкладаємо половинки яєць, смажені гриби з цибулею, порізане куряче філе, шпинат, норі і посипаємо все кунжутом.

Відео рецепт 👇