Розсипчасте пісочне печиво на маслі

Як смачно зробити Розсипчасте пісочне печиво на маслі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ви робите покупки в чорну п’ятницю – продумані і заплановані або спонтанні за миттєвому бажанню? Я, як правило, не піддаюся ажіотажу. Але при вигляді скалочки для візерункового печива мене накрило, і я піддалася спокусі. Не могла не похвалитися і показала свою скалочку в історіях. Бачили? Загалом, скалочку оновила, і ми разом із молодшою донькою напекли печива. Отримали море задоволення. А вже як смачно потім з таким красивим печивом пити чай!
Щоб печиво вийшло красивим, а малюнок чітким потрібно дотримуватися кількох правил:
🔹не місити тісто довго. При замішуванні тіста достатньо, щоб мука була перемішана з олією.
🔹️не перегрівати тісто. Якщо ваше тісто при замісі або при розкочуванні занадто блищить або виділяє жир, то готова випічка буде сухою і твердою
🔹️не варто збільшувати кількість борошна, інакше готові вироби будуть дуже сухими і твердими
🔹️обов’язково охолоджувати тісто як перед розкочуванням, так і перед випічкою

Інгредієнти

270 г борошна
180 г вершкового масла
90 г цукрової пудри
3 жовтки яєць с2 або 2 жовтки зі

Розсипчасте пісочне печиво на маслі покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишної білої маси, додати жовтки і збити ще раз. Всипати борошно і швидко замісити дуже м’яке тісто. Сильно місити не потрібно. Воно може трохи липнути до рук. Це нормально. Зібрати тісто в грудку, розплющити диск, можна трохи припылить тісто з двох сторін, і покласти в пакет. Залишити в холодильнику на 1 час.
2. На стіл поожить пергамент або килимок для випічки, трохи припылить і розкачати тісто в тонкий пласт 0,5 см – 0,7 див. Злегка припылить борошном. Пройтися фігурної качалкою і вирізати печива. Намагайтеся не перегрівати тісто. Прибрати в холод на 20 хвилин. Тісто, що залишилося, зібрати в грудку і прибрати в холодильник, бажано на 30 минут.
3. Чим холодніше тісто, тим чіткіше малюнок на готовому печиво. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати печиво до легкого рум’янцю по краях. Гаряче печиво дуже м’яке, у міру охолодження стає твердіше. Тому краще дати йому охолонути на деку, щоб денце залишалося ровным.