Шоколадний бісквіт для торта Прага

Як зробити Шоколадний бісквіт для торта Прага рецепт простий. Вчора думала напишу складний і сучасний, але, прокинувшись сьогодні, вирішила по класиці. Рецепт Праги 🤗 На 8 бісквітів.

Інгредієнти

Яйце – 35 шт – 1400 гр
Лимонна кислота – 1 гр
Цукор – 750 гр
Борошно – 600 гр
Какао – 125 гр
Розпушувач – 15 гр
Масло вершкове – 200 гр

Шоколадний бісквіт для торта Прага покроковий рецепт

1. Відокремити білок від жовтка. ⠀ Цукор – 2 тарілки по 350 гр. Ставимо збивати жовтки + 1 порція цукру. Жовтки треба збити до білої повітряної маси. ⠀ Якщо є другий міксер, ставимо збивати білок + 2ю порцію цукру. Білки не перебивайте, в тісто нам потрібні м’які білки (не до стійких піків), щоб рівномірно вмішати в тісто. ⠀ Перша маса збита, у неї додаємо половину порції борошна + какао+ розпушувач, акуратно вимішуємо і додаємо частину белков.
2. Вимішуємо без різких рухів. ⠀ Далі повторимо – 2ю частину борошна і другу частину білків. Маса не повинна осісти. ⠀ В кінці додаємо розтоплене вершкове масло, з’єднайте з тестом. Розливаємо по формах і ставимо на 35 хвилин випікати. Температура 180С. ⠀ Як перевірити, чи готовий бісквіт. Я перевіряю по запаху, коли бісквіт готовий стоїть насичений запах какао. 😅 ⠀ 2 спосіб це – на суху зубочистку. 3 – якщо натиснути на бісквіт буде пружинка, значити готовий. ⠀
3. Бісквіт виходить легкий, з дрібно – пористим м’якушем, насичений шоколадним відтінком. Вимагає невеликої просочення надалі. ⠀ Бісквіту потрібна отлежка 8 – 12 годин. Але ми пробували і без неї 😂. В заморозку не йде, принаймні я не пробувала. ⠀ З чим поєднується цей бісквіт? З Празьким кремом + абрикосової прошарком. Бісквіт виходить пишний в середньому 350 гр. Якщо поділити на 7 частин по 420 – 440 гр. ⠀ Верхівка може йти в крихту для обсипання торта.