Шоколадний десерт брауні

Сьогодні ділюся одним з варіантів ніжного шоколадний десерт брауні”🥧🥧🥧 Як правило, його нарізають квадратиками, а подають зі збитими вершками або ванільним морозивом, мені подобається просто з кавою☕

Інгредієнти

Шоколад темний – 100 гр.
Масло вершкове – 100 гр.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 50 гр.
Цукор – 70 гр.
Сіль – щіпка.

Шоколадний десерт брауні покроковий рецепт

1. Вершкове масло і гіркий шоколад (розламати на шматочки) розтопити на водяній бані, періодично помішуючи, потім остудити. Збити яйце з цукром до повного розчинення цукру, змішати з остившім шоколадом і олією, все добре перемішати. Частинами ввести в тісто просіяне борошно (в борошно попередньо додати дрібку солі), перемешать.
2. Змастити форму вершковим маслом (у мене 20*20 див.) і розподілити тісто по всій поверхні форми. Випікати при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин. “Брауні” важливо не пересушити, тому я вже з 20-ї хвилини починаю перевіряти тісто на зубочистку.
3. Коли середина перестала бути рідкою, але на зубочистці все ще залишається трохи вологого тіста, значить пора діставати. Остудити пиріг у формі, потім розрізати на прямокутні шоколадні тістечка. Всередині пиріг повинен вийти м’яким, трохи влажноватым, а зверху з потрісканою корою. Приємного апетиту!