Дуже смачний, м’який тортик принесла 🤤 Готуватися дуже просто, але виходить просто шикарно 😍 Як зробити Шоколадний Торт Спартак класичний домашній простий рецепт.
Інгредієнти
Яйця – 2 шт.
Цукор – 120 г
Борошно – 400-480г(+/-)
Какао – 4 ст л або 30г
Мед – 3 ст л,
Молоко-90 мл
Вершкове масло – 120г,
Сода – 1,5 год л,
Сіль – 1/2 ч. л.
Для крему
Сметана – 100 г ( 20% – 30 % жирності)
Яйця – 2 шт.
Цукор – 150 г
Молоко-350 мл
Борошно – 3 ст л
Крохмаль – 2 ст л
Вершкове масло – 150 г
Для глазурі
3 ст/л какао
3 ст/л цукру
3 ст/л сметана
1 ст/л рослинне масло
1 ч/л коньяк
Шоколадний Торт Спартак класичний домашній покроковий рецепт
1. В каструлі змішуємо яйця і цукор, добре збиваємо, потім додаємо мед, вершкове масло . Викласти на вогонь з медовою сумішшю і при постійному помішуванні доводимо до однорідності. Потім додаємо соду – маса повинна відразу збільшаться в розмірі і з’явитися пінка. Проварюємо близько 10 хвилин, потім даємо охолонути кілька минут.
2. Додаємо цю суміш у миску з просіяним борошном і какао, добре перемішуємо ложкою. Поступово тісто має загуснути. Потім скачуємо з нього ковбаску і розрізаємо її на 5-6 частин. Розкладаємо їх на тарілку, накриваємо харчовою плівкою , залишаємо на 15 хвилин. Розігріваємо духовку до 180°С.
3. Розкотимо кульки на пергаментним папері, зробимо кілька проколів виделкою і перекладемо тісто на деко з папером. Випікаємо корж близько 6-8 хвилин. Далі займемося приготуванням крему. Для цього в мисці змішуємо молоко, попередньо збиті яйця, цукор, ванільний цукор або ванілін, крохмаль. Перемішуємо і ставимо на огонь.
4. Проварюємо до загустіння. Даємо час охолонути крему, накривши його харчовою плівкою Міксером збиваємо вершкове масло до пишноти. Продовжуючи збивати, додаємо по одній ложці крему і сметана.
5. У результаті повинна вийти дуже пишна маса. Збираємо тортик, як показала на відео: викладаємо перший корж, потім шар крему, знову корж, крем і так далее.
6. Готуємо глазур: цукор і какао змішаємо і перемішати до однорідності. Потім додаємо сметану і викладемо на вогонь, як тільки закипить, варимо ще 2-3 хвилини і прибираємо з вогню. Наливаємо масло і коньяк, перемішати і готовий. Готовий тортик відправляємо в холодильник на 8 часов.
Відео рецепт 👇