Соус чатні з яблук на зиму

Як зробити Соус чатні з яблук на зиму рецепт простий. Пікантно, ароматно, незвично і смачно.
Відмінний соус до м’яса і птиці, з сиром це теж чудово ❤️

Інгредієнти

Яблука 4кг
Помідори 1кг
Цибулю 1кг
Сік і цедра двох Лимонів
Часник 40г (4зубчика)
Вода-2 склянки
Родзинки 400г
Цукор 300г
Оцет яблучний 400мл (це не багато, але можете додати половину, якщо боїтеся)
Імбир 50г
Перець кайенский мелений 10г (2чл)
Каррі 15г (3чл)
Гірчиця (насіння) 10г (2чл)
Перець чорний мелений 10г (2чл)

Соус чатні з яблук на зиму покроковий рецепт

1. Яблука (3кг), цибуля, помідори порізати шматочками, додати воду, зварили до м’якості, остудити, змішати подрібнили, протираю через сито додаємо: цукор 300г перець чорний мелений 2чл каррі 15 г гірчиця (насіння ) 10г кайенский перець 10г оцет яблучний 9% 2 склянки (так…так…це не багато)

2. У мисці змішати: 1 кг яблук дрібно порізаних кубиками, часник і імбир натерти на дрібній тертці. Сік і дрібна цедра двох лимонів, родзинки 400г і теж додати в пюре. Варимо годину на середньо-сильному огне.

3. Залежить від бажаної консистенції будьте акуратно, «булькання» може залишати обжоги на шкірі яблука беріть кислі соус пікантний, смачний, до м’яса шикарний розливайте в стерильні банки, закрийте кришками і під плед догори дном👌

Відео рецепт 👇