Соус Долмио на зиму з помідор, базиліком і часником домашній

Соус Долмио на зиму з помідор, базиліком і часником домашній простий рецепт в банках. Просили повторити мій улюблений соус Долмио. Хтось знайти не може, а хтось втратив рецепт. Цей соус я готую багато-багато років. Смак нереальний, хочеться їсти просто ложками. Особливо з макаронами і фаршем😋.

Інгредієнти

3,5 кг помідор
0,5 кг цибулі
200 гр томатної пасти
100 гр цукру
2 ст л солі
1 ст л солодкої паприки
1/2 ч. л. орегано
1/3 ч. л. чорного меленого перцю
4 зубчики часнику
пучок петрушки і базиліка
5 ст л винного оцту

Соус Долмио на зиму з помідор, базиліком і часником домашній покроковий рецепт

1. Помідори нарізаємо дрібним кубиком. Ставимо на вогонь і уварюють на 1/3. Цибулю і часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі окремо. Зелень теж дрібно нарезаем.
2. Після того як томатне пюре готове, починаємо додавати кожен інгредієнт по черзі: томатна паста, сіль, цукор, спеції, зелень, цибуля, часник, оцет. Після кожного інгредієнта дати соусу покипіти 2-3 хвилини і додавати следующий.
3. Коли соус готовий, розливаємо його по банках, закатуємо і закутуємо. Відмінно варто навіть при кімнатній температуре.