Тальятелле паста Альфредо з сиром на сковороді

Як смачно зробити Тальятелле паста Альфредо з сиром на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Буду готувати ніжну вершкову пасту без вершків – Альфредо – улюблену пасту Голлівуду, яку створив Альфредо Ді Леліо, у своєму ресторані в Римі на початку XX століття!
Щоб відчути смак справжньої римської пасти зовсім необов’язково летіти в Італію. З пастою Gusto di Roma ви можете відчути смак Риму прямо у вас вдома. Від правильної пасти не повніють. Правильна – це та, яку роблять із твердих сортів пшениці, тому я взяла тальятелле Gusto di Roma.

Інгредієнти

на 2 порції:

✔️тальятелле Gusto di Roma 160 р
✔️дрібно тертий пармезан 100 г
✔️вершкове масло 60 г
✔️сіль за формулою пасти (див. нижче)
✔️чорний перець за смаком
✔️петрушка за бажанням

Тальятелле паста Альфредо з сиром на сковороді покроковий рецепт

1. 1 порцію пасти можна виміряти горлечком пластикової пляшки -рівне 80г. Воду для пасти солимо за формулою пасти: 10/100/1000: на 100 г свіжої пасти необхідно взяти 10 г солі (1 чайна ложка) 1 л воды.

2. Кладіть пасту в киплячу, вже підсолену воду: якщо додати сіль у воду в кінці варіння, вона вбереться в пасту неравномерно.

3. Пасту після варіння НЕ ПРОМИВАЄМО! Піде вся сіль, що залишилася на поверхні пасти, весь крохмаль, який допомагає потім пасті з’єднуватися з соусом. Є думка, що кожній пасті – свій соус.

4. Довгі, плоскі макарони (фетучіні, лінгвіні) ідеально поєднується з вершковими соусами. Паста трубчастої форми – з томатными. Завдяки особливій формі та структурі макарони чудово утримують і рівномірно розподіляють соус, не дозволяючи йому стікати в тарелку.

Відео рецепт 👇