Тарт тістечко Шоколад Фундук з мигдальним шаблі

Тарт тістечко “Шоколад Фундук” з мигдальним шаблі рецепт простий.

Інгредієнти

Мигдальне шаблі
Борошно 230гр
Мигдальна борошно 45гр
Цукрова пудра 90гр
1шт Яйця З
Вершкове масло 110гр
Сіль 2г

Шоколадний ганаш
Шоколад GP Choco молочний 170гр
Вершків 33-35% 150гр

Карамельний соус
Цукор 215гр
Глюкозний сироп 20гр
Вода 55гр
Масло вершкове 140гр
Вершки 33-35% 145гр
Сіль 1/2 чайної ложки

Карамелізований фундук
Очищені фундук 50гр
Сироп 30b (50гр вода+68гр цукру, довести до 103С)

Збитий ганаш з кремчизом.
Шоколад GP Choco молочний 100гр
Вершки 33-35% 100гр
Кремчиз 100гр

Тарт тістечко “Шоколад Фундук” з мигдальним шаблі покроковий рецепт

1. Мигдальне шаблі.
1. У чаші міксера змішайте сухі інгредієнти.
2. Додайте холодне вершкове масло, порізане на кубики, змішайте міксером насадкою весло(лопатка) до утворення дрібної крихти.
3. Додайте яйце , швидко змішайте до об’єднання тесту в грудку.
4. Між двома листами розкотіть тісто товщиною приблизно 2,5 мм і приберіть в морозилку на 10-20 хв.
5. Швидко сформуйте тарти по кільцям, приберіть в морозилку на 15-20 хвилин.
6. Випікайте при температурі 160 ° С близько 20 хвилин, до глибокого золотистого цвета.

2. Шоколадний ганаш.
Змішайте вершки з шоколадом, доведіть до кипіння, подрібніть блендером, остудите.

3. Карамельний соус.
1. Змішайте цукор, Глюкозний сироп і воду, поставте на вогонь і варіть на сильному вогні до бурштинового кольору. Зніміть з вогню
2. Повільно влийте тонкою цівкою гарячі вершки , перемішайте і додайте вершкове масло і сіль, ще раз все добре перемешайте.

4. Карамелізований фундук.
Фундук розріжте навпіл, змішайте з сиропом, викладіть на силіконовий килимок і поставте в духовку на 160С приблизно на 15-20 хвилин, до рум’яного цвета.

5. Збитий ганаш з кремчизом.
1. Змішайте шоколад з вершками, доведіть до кипіння. Подрібніть блендером. Приберіть в холод на 6 годин. Збийте до пишноти і просвітлення.
2. Додайте кремчиз і ще раз взбейте.

Відео рецепт 👇