Торт Марс домашній з мусом, нугою і карамеллю який тане в роті простий рецепт.
Інгредієнти
Бісквіт:
(d=18,20)
-яйця 3 шт
-цукор 190 р
-борошно 220 р
-молоко 150 мл
-рослинне масло 150 мл
-розпушувач 10 р
-какао 60 р
Нуга (d-16cm):
-білок 2 шт
-сіль щіпка
-цукор 20г
-вода 70 мл
-цукор-100г
-глюкозний сироп або мед 1ст.л
-шоколад молочний 30г
-желатин 4г +24 мл холодної води
Карамель:
-цукор-100г
-вершки 33% 80 мл
-олію вершкове 40 р
-сіль щіпка
-желатин 2 р+12 мл холодної води
Мус:
-шоколад ( молочний, гіркий) 150 г
-молоко 80 р
-вершки 33% 300 мл
-желатин 8г+ 48 г води холодної
Мус:
-шоколад ( молочний, гіркий) 150 г
-молоко 80 р
-вершки 33% 300 мл
-желатин 8г+ 48 г води холодної
Торт Марс домашній з мусом, нугою і карамеллю який тане в роті покроковий рецепт
1. Бісквіт:
1. Яйця збити з цукром до пишної білої маси.
2. Якщо хочете щільний бісквіт, як у мене на фото, то далі змішуємо молоко з маслом і по черзі з борошном, какао і розпушувачем вводимо в яєчну суміш.
3. І все перемішуємо міксером на низьких обертах.
4. Якщо ж хочете пишний і повітряний бісквіт, то тоді вводимо масло і молоко збиваємо на середній швидкості, а далі просіваємо сухі інгредієнти і акуратно перемішуємо знизу вгору, щоб маса не осіла.
5. Випікаємо бісквіт під фольгою 45 хвилин при 170*, і ще 15 хвилин без фольги.
6. Перевіряємо на суху шпажку.
1. Яйця збити з цукром до пишної білої маси.
2. Якщо хочете щільний бісквіт, як у мене на фото, то далі змішуємо молоко з маслом і по черзі з борошном, какао і розпушувачем вводимо в яєчну суміш.
3. І все перемішуємо міксером на низьких обертах.
4. Якщо ж хочете пишний і повітряний бісквіт, то тоді вводимо масло і молоко збиваємо на середній швидкості, а далі просіваємо сухі інгредієнти і акуратно перемішуємо знизу вгору, щоб маса не осіла.
5. Випікаємо бісквіт під фольгою 45 хвилин при 170*, і ще 15 хвилин без фольги.
6. Перевіряємо на суху шпажку.
2. Нуга (d-16cm):
1. Цукор 100 г, воду і мед ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, після кипіння ми доводимо до температури 118* якщо немає термометра, маса повинна стати в’язкою.
2. Як тільки сироп досяг температури 110* ми починаємо збивати білки і цукром 20г до пишноти, далі тонкою цівкою вводимо наш сироп, так, щоб він не стикнувся з вінчиком і постійно помішуємо, щоб білок наворачивался на віночок.
3. Далі вводимо шоколад, заздалегідь розтопити і желатин, який також розпускаємо.
4. І тут важливий момент! Перемішуємо на низьких обертах прям трохи, щоб шоколад з’єднався і все! Не перевзбейте, в той маса осяде і стане рідка!
5. Нугу перекраиваем у форму, обтягнуту харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 10-12 часов.
1. Цукор 100 г, воду і мед ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, після кипіння ми доводимо до температури 118* якщо немає термометра, маса повинна стати в’язкою.
2. Як тільки сироп досяг температури 110* ми починаємо збивати білки і цукром 20г до пишноти, далі тонкою цівкою вводимо наш сироп, так, щоб він не стикнувся з вінчиком і постійно помішуємо, щоб білок наворачивался на віночок.
3. Далі вводимо шоколад, заздалегідь розтопити і желатин, який також розпускаємо.
4. І тут важливий момент! Перемішуємо на низьких обертах прям трохи, щоб шоколад з’єднався і все! Не перевзбейте, в той маса осяде і стане рідка!
5. Нугу перекраиваем у форму, обтягнуту харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 10-12 часов.
3. Карамель:
1. Цукор розтопити в каструлі з товстим дном до золотого кольору, не перемішувати, а просто робити кругові рухи каструлею, ну ви зрозуміли!
2. Як тільки цукор розтопився, вводимо масло і перемішуємо, испашу додаємо гарячі вершки (вершки НЕ кип’ятити! Теж інтенсивно перемішуємо
3. В кінці додаємо дрібку соли.
1. Цукор розтопити в каструлі з товстим дном до золотого кольору, не перемішувати, а просто робити кругові рухи каструлею, ну ви зрозуміли!
2. Як тільки цукор розтопився, вводимо масло і перемішуємо, испашу додаємо гарячі вершки (вершки НЕ кип’ятити! Теж інтенсивно перемішуємо
3. В кінці додаємо дрібку соли.
4. Мус:
1. Гаряче молоко додати в шоколад і перемішати, розтопити його треба, якщо молока було менше, то можна поставити на водяну баню, щоб весь шоколад розтопився.
2. В желатин додати воду, почекати поки набухне. Далі розтопити його, але НЕ кип’ятити!
3. В розтоплений шоколад ввести желатин.
4. Вершки збити до стану станув морозива.
5. У вершки ввести шоколад і перемішати. Готовий мус! І він виходить шикарным.
1. Гаряче молоко додати в шоколад і перемішати, розтопити його треба, якщо молока було менше, то можна поставити на водяну баню, щоб весь шоколад розтопився.
2. В желатин додати воду, почекати поки набухне. Далі розтопити його, але НЕ кип’ятити!
3. В розтоплений шоколад ввести желатин.
4. Вершки збити до стану станув морозива.
5. У вершки ввести шоколад і перемішати. Готовий мус! І він виходить шикарным.
5. Збірка торта!
1. Я фантазувала! Тому теж фантазуйте, все одно балет смачно 😋
1. Я фантазувала! Тому теж фантазуйте, все одно балет смачно 😋