Як зробити Торт “Павлова” з лимонним кремом рецепт простий 🍋 З Новим роком. друзі! В якості подарунка хочу поділитися з вами чудовим рецептом торта😍 Лимони і меренга, мабуть, одне із самих ідеальних поєднань ✨ Хрустка скоринка, що приховує під собою ніжне солодке суфле, доповнене вершковою кислинкою лимонного курда. Я вирішила додати до цього дуету натуральну ваніль, вийшло просто неймовірно! Якщо ви шукаєте простий рецепт на новорічні свята – це він.
Інгредієнти
💭 Для меренги:
Білок 180 р
Цукор 150 г
Цукрова пудра 150 г
Лимонна кислота на кінчику ножа Артикул: 6380
Кукурудзяний крохмаль 20 р
🍋Лимонний курд:
Лимон 1,5 шт.
Кукурудзяний крохмаль 1,5 ст. л. Артикул: 6364
Молоко 200 мл
Цукор 125 г (1)
Жовтки 2 шт
Цукор 40 г (2)
Вершкове масло 40 г
Торт Павлова з лимонним кремом покроковий рецепт
1. 💭 Для меренги:
1. Духовку розігріти до 150 градусів.
2. Білок з лимонною кислотою почати збивати на низькій швидкості до “пивної піни”.
3. Не припиняючи збивати, збільшуємо швидкість до середньої і починаємо всипати цукор в білок.
4. Коли цукор закінчиться, починаємо додавати так само повільно цукрову пудру.
1. Духовку розігріти до 150 градусів.
2. Білок з лимонною кислотою почати збивати на низькій швидкості до “пивної піни”.
3. Не припиняючи збивати, збільшуємо швидкість до середньої і починаємо всипати цукор в білок.
4. Коли цукор закінчиться, починаємо додавати так само повільно цукрову пудру.
2. 5. Збиваємо меренгу до жорстких піків.
6. У збиту меренгу додаємо крохмаль, акуратно перемішуємо лопаткою. Довго не заважати!!!
7. Викладаємо меренгу на пергамент і формуємо кульку (див. карусель). Можете відсадити фігурною насадкою, буде теж красиво. В центрі робимо поглиблення.
8. Ставимо форму в духовку на 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 100 градусів і сушимо 1-1,5 години. Остуджуємо у вимкненій духовке.
6. У збиту меренгу додаємо крохмаль, акуратно перемішуємо лопаткою. Довго не заважати!!!
7. Викладаємо меренгу на пергамент і формуємо кульку (див. карусель). Можете відсадити фігурною насадкою, буде теж красиво. В центрі робимо поглиблення.
8. Ставимо форму в духовку на 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 100 градусів і сушимо 1-1,5 години. Остуджуємо у вимкненій духовке.
3. 🍋 Лимонний курд:
1. Цедру лимона натерти на дрібній тертці (не зачіпайте білу частину шкірки! Буде гірчити).
2. З лимонів вичавити сік, процідити.
3. Молоко з цукром (1) поєднати в сотейнику і нагріти до розчинення цукру.
4. Жовтки змішати з цукром і крохмалем.
5. Тепле молоко тонкою цівкою в жовтки, добре перемешать.
1. Цедру лимона натерти на дрібній тертці (не зачіпайте білу частину шкірки! Буде гірчити).
2. З лимонів вичавити сік, процідити.
3. Молоко з цукром (1) поєднати в сотейнику і нагріти до розчинення цукру.
4. Жовтки змішати з цукром і крохмалем.
5. Тепле молоко тонкою цівкою в жовтки, добре перемешать.
4. 6. Перелити жовтки з молоком назад в сотейник і варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Коли відчули, що крем почав густіти, знімайте з вогню і заважайте активніше.
7. Додайте лимонний сік, цедру і вершкове масло в теплий крем. Перемішайте до однорідності.
8. Накрийте плівкою вконтакт і приберіть в холодильник до остывания.
7. Додайте лимонний сік, цедру і вершкове масло в теплий крем. Перемішайте до однорідності.
8. Накрийте плівкою вконтакт і приберіть в холодильник до остывания.