Торт Шоколадний оксамит з коньяком рецепт простий.
Інгредієнти
Бісквіт 16 см:
2 яйця
250 г цукру
280 мл молока
60 мл рослинного масла
60 г вершкового масла
240 г борошна
55 г какао
10 г соди
3 г солі
12 мл оцту (9%).
Для крему:
340 мл вершків (від 30%)
120 г темного шоколаду
15 мл коньяку (бренді).
Для глазурі:
80 г темного шоколаду
100 мл вершків (від 30%).
Просочення:
Какао на молоці (можна додати 2 ч. л. коньяку)
Торт Шоколадний оксамит з коньяком покроковий рецепт
1. Бісквіт :
З’єднати сухі інгредієнти.
З’єднати молоко, масло, м’яке вершкове масло і яйця, перемішати.
З’єднати масляну і суху суміш, добре перемішати міксером.
Потім в тісто додати оцет і ще раз збити.
Випікати близько 1 години при 160 °
З’єднати сухі інгредієнти.
З’єднати молоко, масло, м’яке вершкове масло і яйця, перемішати.
З’єднати масляну і суху суміш, добре перемішати міксером.
Потім в тісто додати оцет і ще раз збити.
Випікати близько 1 години при 160 °
2. Крем:
Шоколад залити гарячими вершками (120 мл), перемішати до однорідності. Додати коньяк, перемішати, накрити плівкою вконтакт і прибрати в холодильник на 2 – 3 години мінімум.
Збити решта вершки до м’яких піків, додати охолоджену шоколадну масу. Збити на середній швидкості до объединения.
Шоколад залити гарячими вершками (120 мл), перемішати до однорідності. Додати коньяк, перемішати, накрити плівкою вконтакт і прибрати в холодильник на 2 – 3 години мінімум.
Збити решта вершки до м’яких піків, додати охолоджену шоколадну масу. Збити на середній швидкості до объединения.
3. Глазур:
Вилити гарячі вершки на шоколад, розмішати до однородности.
Вилити гарячі вершки на шоколад, розмішати до однородности.
4. Збірка:
Корж – крем…
Прибрати на стабілізацію на ніч.
Покрити кремом боки, прибрати в холодильник на 2 – 3 години.
Покрити торт глазур’ю і прикрасити шоколадом.
Корж – крем…
Прибрати на стабілізацію на ніч.
Покрити кремом боки, прибрати в холодильник на 2 – 3 години.
Покрити торт глазур’ю і прикрасити шоколадом.