Торт Шоколадний оксамит з коньяком

Торт Шоколадний оксамит з коньяком рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт 16 см:
2 яйця
250 г цукру
280 мл молока
60 мл рослинного масла
60 г вершкового масла
240 г борошна
55 г какао
10 г соди
3 г солі
12 мл оцту (9%).

Для крему:
340 мл вершків (від 30%)
120 г темного шоколаду
15 мл коньяку (бренді).

Для глазурі:
80 г темного шоколаду
100 мл вершків (від 30%).

Просочення:
Какао на молоці (можна додати 2 ч. л. коньяку)

Торт Шоколадний оксамит з коньяком покроковий рецепт

1. Бісквіт :
З’єднати сухі інгредієнти.
З’єднати молоко, масло, м’яке вершкове масло і яйця, перемішати.
З’єднати масляну і суху суміш, добре перемішати міксером.
Потім в тісто додати оцет і ще раз збити.
Випікати близько 1 години при 160 °
2. Крем:
Шоколад залити гарячими вершками (120 мл), перемішати до однорідності. Додати коньяк, перемішати, накрити плівкою вконтакт і прибрати в холодильник на 2 – 3 години мінімум.
Збити решта вершки до м’яких піків, додати охолоджену шоколадну масу. Збити на середній швидкості до объединения.
3. Глазур:
Вилити гарячі вершки на шоколад, розмішати до однородности.
4. Збірка:
Корж – крем…
Прибрати на стабілізацію на ніч.
Покрити кремом боки, прибрати в холодильник на 2 – 3 години.
Покрити торт глазур’ю і прикрасити шоколадом.