Ка зробити Цветаевский пиріг з полуницею в сметанною заливці без яблук в духовці простий рецепт будинку 🍮 В розпалі полуничного сезону поспішаю поділитися з Вами, мої хороші, рецептом цього наичудеснейшего пирога. Швидше ставте мені ❤️, а собі зберігайте рецепт 📝, і я запевняю Вас, Ви не пошкодуєте, якщо приготуєте його 😋👍 ⠀ Напевно кожна господиня коли-небудь готувала знаменитий Цветаевский яблучний пиріг. Ну або хоча б щось чула про нього 🤔 Так ось цей полуничний пиріг приблизно теж саме, тільки замість яблук полуниця 🍓 ⠀ І так для приготування нам будуть потрібні інгредієнти…📌
Інгредієнти
Для тесту:
200 гр. борошна,
100 гр. вершкового масла,
100 гр. сметани,
1,5 ст. л. цукру,
1 ч. л. розпушувача
⠀
Для начинки:
600 гр. полуниці,
400 гр. сметани,
150-200 гр. цукру,
50 гр. борошна,
2 шт. яйця,
2 ч. л. ванільного цукру.
Цветаевский пиріг з полуницею в сметанною заливці покроковий рецепт
1. М’яке вершкове масло, цукор, сметану, розпушувач і борошно трохи збити віночком або розтерти виделкою. Руками сформувати тісто в кулю і покласти на 20-30 хвилин у холодильник;
2. Далі готуємо заливку – сметану, яйця, цукор, борошно, ванільний цукор покласти в ємність і збити до однорідного рідкого стану; Полуницю порізати на 4 платівки, якщо дрібна, то на дві. Далі приступаємо до складання і випікання пирога: Викласти тісто на дно форми, розрівняти годувальник і сформувати бортики;
3. Не обов’язково, але я присипала тісто злегка крохмалем; Викласти полуницю і злегка присипати крохмалем (можна не присипати); Полуницю залити заливкою і злегка постукати по формі і за формою столу, щоб заливка добре розподілилася між ягодами;
4. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати в залежності від духовки приблизно 40-50 хвилин. ⠀ Готовий пиріг трохи остудити, вийняти з форми і залишити до повного охолодження, щоб начинка уплотнилась.
5. Холодний пиріг набагато смачніше 👍 ⠀ Повірте, цей пиріг з полуницею виходить неймовірно смачний, ніжний і ароматний 😋