Вірменська гата на сметані

Як смачно зробити Вірменська гата на сметані простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту:
400 г борошна
200г вершкового масла
200г сметани
2 яєчних жовтка
Щіпка 🤌 солі

Для начинки (хориз):
300 г борошна
150г масла з морозилки
200г цукру
10 г ванільного цукру

Вірменська гата на сметані покроковий рецепт

1. Масло перетерти з борошном на дрібній тертці, додати сіль і перемішати. Додати сметану, жовтки. Зібрати тісто в грудку. Відправити на 20-30 хвилин у холодильник. Масло перетерти з борошном через тертку далі руками до рассыпчатости.

2. Перевіряємо стан: Маса повинна легко зібратися в грудку при стисканні в долоні. Начинку прибираємо в холодильник на 15-20хв. Тісто ділимо на 2 частини розгортаємо в пласт. Змащуємо білком, викладаємо половину начинки, розподіляємо рівномірно і загортаємо в рулет.

3. Змащуємо жовтком, молоком, виделкою надаємо візерунки і розрізаємо рифленим ножем. Отруюємо в заздалегідь розігріту духовку на 180 гр до золотистого кольору Приємного Апетиту мої дорогі

Відео рецепт 👇