Як зробити В’ялені томати в духовці в олії на зиму в домашніх умовах рецепт простий. Ще не пробували? Спробуйте. Тільки спочатку два рази натисніть на відео 💃 В’ялені томати і сливи готую однаково! Ось так👇 і всім рекомендую 😊 готую їх з року в рік багато років поспіль!
Інгредієнти
Томати (сорт сливка поспелее) 1,5 кг;
Спеції італійські трави
Часник 5-6 зубчиків
Сіль
Оливкова олія extra virgin
В’ялені томати в духовці в олії на зиму покроковий рецепт
1. Томати миємо, ріжемо навпіл і звільняємо від насіння як на відео. Можна, залишити. Але будьте готові до того, що в’ялити потрібно буде довше. На пекарській папір на деко викладаємо рядком щільніше зрізом вгору. Солимо. Духовку нагріваємо до 90-100 градусів. Режим конвекція. І ставимо в духовку на 3-4 години в залежності від размера.
2. Можливо знадобиться більше часу, якщо томати дуже м’ясисті. Вони повинні залишитися гнучкими як на відео. Коли томати готові дістаємо банку. Стерилізуємо банку і кришку, якщо будете закручувати на зиму. Але я так не роблю. Багато про запас не готую, а те, що готую ми змітаємо швидко. Масло приблизно 200 мл.
3. Можливо більше олії. Нагріваємо на вогні не до кипіння, а до гарячого стану. Можна в мікрохвильовій печі. Ріжемо часник. Складаємо томати в банку і прокладаємо часником і пересипаємо спеціями італійськими травами, потім заливаємо олією. Масло повинно покрити томати полностью.
4. Тобто можна через добу. ⠀ Зберігати далеко від сонячного світла, прохолодному місці. До року 😊 але я б не стала сподіватися, що вони проживуть у вас цілий рік 🙈 це дуже смачно!
Відео рецепт 👇