Ягідна пастила без цукру домашня

Ягідна пастила без цукру домашня простий рецепт.

Інгредієнти

3 склянки ягід на вибір (чорниця, полуниця, малина або ягідна суміш) можна використовувати заморожені ягоди
1 ст. л. насіння чіа
2 ст. л. кленового або другог сиропу, за бажанням⠀

Ягідна пастила без цукру домашня покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 115 С і застеліть деко силіконовим килимком для випічки. Пергаментний папір теж підійде, але вона повинна лежати на деку абсолютно рівно. ⠀ ⠀ Додайте всі інгредієнти в високошвидкісний блендер і змішайте до отримання однорідної маси. ⠀ ⠀

2. Вилийте на деко і з допомогою плоскої лопатки розрівняйте. Переконайтеся, що краї товщі, ніж центр, так як вони швидше висохнуть. ⠀ ⠀ Поставте в духовку на 2,5 години. Перевірте і переверніть деко. Випікайте ще 2 години, перш ніж знову проверить.

3. Час буде змінюватись в залежності від вмісту води в ягодах. Пастила готова, коли вона легко відривається від силіконового листа або пергаментного паперу. Якщо вона сухої по краях, можна зволожити вологою тканью.

Відео рецепт 👇