Ягідний маршмеллоу з вишні та чорної смородини

Як зробити Ягідний маршмеллоу з вишні та чорної смородини рецепт простий. Натуральний смак і без зайвої солодощі!

Інгредієнти

дивіться нижче

Ягідний маршмеллоу з вишні та чорної смородини покроковий рецепт

1. Підготувати відразу форму. Краще взяти хорошу силіконову, але можна будь-яку іншу (тоді затягнути плівкою, щоб було зручно діставати маршмеллоу). Також краще форму злегка змастити маслом, щоб 100% нічого не прилипло. Пюре буде з запасом, оскільки різні ягоди. 300 г ягід (у мене 200 г вишні, 100 г чорної смородини) і 100 г цукру з’єднати і довести до кипіння. Пробити блендером, проварити 5 хв. на помірному огне.
2. Перетерти через сито. 22 г порошкового желатину замочити в 90 г холодної питної води. Для ягідного сиропу в сотейнику з’єднати 70г пюре, 75 г глюкозного (або інвертного) сиропу і 130 г цукру. Поставити на помірний вогонь і довести до 110 градусів. Желатин розтопити на паровій бані. У чаші міксера з’єднати 70 г пюре, 75 г глюкозного сиропу і розтоплений желатин. Почати збивати, збільшивши швидкість до максимума.
3. Тонкою цівкою вливати киплячий ягідний сироп. Продовжити збивання на максимумі до збільшення і посвітління маси. Коли маса стане ледь теплою, густий і не буде текти з віночка – вона готова. Далі потрібно діяти швидко. Викласти масу у форму і розрівняти. Залишити при кімнат.темп. Потім можна прибрати в холодильник на ночь.
4. На присипану дошку викласти пласт маршмеллоу. Можна посипати сах.пудрою, кукурудзяним крохмалем або їх сумішшю (у мене з двох сторін обсипані меленої сушеної журавлиною). Нарізати. Зайвий крохмаль струсити, поклавши нарізані кубики в друшляк або велике сито. Зберігати можна в холодильнику, так і при кімнатній температуре.