Житній пиріг галета з полуницею простий рецепт. Що може краще хрусткої скориночки і соковитою начинки всередині? Тільки житнє галета з ягодами!🍓🍓🍓
Інгредієнти
(на великих галети або 8 маленьких)
Тісто:
150 гр житнього обдирного борошна
150 гр пшеничного борошна вс
4 гр розпушувача
80 гр рослинного масла
120-150 гр окропу (почніть з меншого)
6 гр солі
20 гр цукру
Якщо ви щасливий володар закваски або pate fermentee, візьміть 100 гр ( залишків закваски або старого тіста), приберіть з рецепту 50 гр борошна 50 гр окропу. Буде в сто разів смачніше!
Начинка:
600 г свіжої полуниці або інших ягід
150 р дрібного цукру
55 г коричневого цукру
40 гр крохмалю картопляного
Житній пиріг галета з полуницею покроковий рецепт
1. Змішати борошно з цукром, сіллю і розпушувачем, а масло з окропом. Влити окріп в борошняну суміш. Замісити круте тісто. Дати полежати 30 хвилин або ніч у холодильнику. Тим часом підготувати начинку. Порізати полуницю на часточки, змішати з цукром і крохмалем і залишити на 10 минут.
2. Якщо у вас є пару гілочок базиліка або м’яти – порубаєте листочки і додайте до полуниці. Тісто поділити на 2 частини і розкачати на пергаменті у велике коло – 40 см в діаметрі. Краєчки розкачуємо тонше, ніж серединку. Викласти начинку. Відступаючи від країв на 2-4 см.
3. Якщо зробити бортики вузькими, то при розрізуванні начинка буде вивалюватися. Загнути на начинку вільні краї тіста. З допомогою пекарській лопати або дощечки перекласти на противень.
4. Випічка в режимі верх-низ при 200 С -30 хвилин. Остуджувати перед подачею 15-20 хвилин Можна посипати пудрою, можна подати з морозивом або сливками.
Відео рецепт 👇