Американський вишневий пиріг в духовці

Американський вишневий пиріг в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
450 г борошна
230 г вершкового масла 82%
5 г солі
55 г цукру
трохи крижаної води

Для обмазки:
1 яйце С0
1 ст л молока або води
1 ст л великої цукру

Для начинки:
600 г вишні без кісточок
10 г лимонного соку
120 г цукру
50 г крохмалю
3 г кориці

Американський вишневий пиріг в духовці покроковий рецепт

1. Все, крім води, відправляємо в планетарний міксер і перемішуємо до об’єднання. Ви також можете замішувати тісто вручну. Додаємо по трохи воду до тих пір, поки тісто не збереться в ком.

2. Вишню відправляємо в сотейник на невеликий вогонь. Цукор перемішуємо з корицею і додаємо до вишні. Крохмаль розвести в холодній воді і вливаємо в каструльку.
Додаємо лимонний сік і варимо до загустения.

3. Викладаємо тісто і начинку у форму. Спочатку запікаємо 20 хвилин на 160 градусах. Після цього викладаємо смужки зверху, змащуємо яєчною сумішшю і посипаємо цукром. Випікаємо ще 20 хвилин до золотавої корочки.

Відео рецепт 👇