Як зробити Бісквітний кавовий рулет Тірамісу рецепт простий ☕️🔥 ⠀ Тепер перед вами рулет идеальнейшей форми і обалденного смаку, зі стабільним кремом, з якого можна зробити і прикраса торта 🎂 ⠀ Пухнастий бісквіт, смачний крем з маскарпоне і збитих вершків, трохи кавової просочення і посипка з терпкого какао без цукру, який відтіняє ніжну насолоду тортика!😍 ⠀ ГОТУВАТИ БУДЕТЕ? Не даремно я намагалася і готувала його двічі для вдосконаленої версії ???😄
Інгредієнти
Для бісквіта:
4 яйця,
120 гр цукру,
120 гр борошна,
щіпка солі
⠀
Для крему:
500 гр сиру Маскарпоне
150 -250 мл вершків 33-35 %
80 гр цукор пудри або за смаком більше
50 гр гіркого шоколаду, натертого на дрібній тертці
⠀
Для просочення:
200 мл охолодженого підсолодженого кава
Бісквітний кавовий рулет Тірамісу покроковий рецепт
1. БІСКВІТ. Яйця (кімнат тем-ри ) розділити на білки і жовтки.У чашу міксера викласти білки з дрібкою солі, збивати до пишної м’якої маси, потім частинами ввести цукор, збити разом до повного розчинення цукру, далі ввести по одному жовтки, збити разом. ⠀ В масу частинами через сито ввести муку і перемішати ложкою щоб не було непромісів. ⠀
2. Тісто викласти на деко, застелене пергаментом, розрівняти по всій поверхні і випікати при 200 З 10-12 хв, не перепекти!!! ⠀ Гарячий бісквіт викласти на пергамент або рушник «особою», зверху накрити мокрим рушником, через 10 хв прибрати мокрий рушник, зняти пергаментний папір і разом з сухим рушником, на якому лежить бісквіт згорнути його в рулет, дати отлежаться в рушник пару годин. ⠀
3. ПРОСОЧЕННЯ. Зварити каву або заварити розчинну. На 1.5 год л 200 мл води, 2 год л цукру. Охолодити кави. ⠀ КРЕМ. У чашу викласти розм’якшений (полежавший при кімнат тем-ре пару годин) маскарпоне, перемішати його ложкою до однород маси. ⠀ Холодні вершки збити до пишної маси, додати сах пудру збити разом. ⠀
4. Акуратно, частинами ввести збиті вершки до маскарпоне і перемішати ложкою (НЕ МІКСЕРОМ!). ⠀ Корж розгорнути, викласти на фольгу. Просочити рівномірно, посипати шоколад крихтою, викласти частину крему і розрівняти, згорнути в рулет, загорнути у фольгу, прибрати на годину в холод. Дістати, обмазати і прикрасити залишилися кремом, прибрати на ніч у холод. Посипати какао.
Відео рецепт 👇