З бульйонні кубики типу маггі або галина бланка простий рецепт. Без хімії та консервантів. Ароматна заготівля до супів і других страв🍲👍🏻 😇Дуже зручно, а головне ніяких усилеителей смаку, тільки натуральні овочі і трави.
Інгредієнти
▫️Морква 300 г
▫️Кабачок 400 г
▫️Цибуля 50 г
▫️Перець болгарський 200 г
▫️Стебло селери 200 г
▫️Часник 3-4 зубчики
▫️Зелень 50 г
▫️Сіль 4 ст. л.
▫️Перець 1 ч. л.
▫️Куркума 1 ч. л.
▫️Рослинна олія 3 ст. л.
Домашні бульйонні кубики покроковий рецепт
1. Нарізаємо очищену моркву, кабачок на кубики. Ріжемо цибулю, перець, селера, часник і зелень. Тушкуємо під кришкою в сковороді на рослинній олії до м’якості овощей.
2. Потім кладемо зелень, солимо, перчимо, додаємо куркуму, пробиваємо блендером. Повертаємо в сковороду, підігріваємо, щоб випарувати зайву вологу, постійно помешивая.
3. Далі масі даємо охолонути. Форму застеляємо харчовою плівкою, розподіляємо масу лопаткою, відправляємо в морозилку на 3 години. Застиглу масу нарізаємо на порційні шматочки, загортаємо у фольгу і зберігаємо в морозилке.
Відео рецепт 👇