Ділюся рецептом смачною карамелі, яка завжди вийдуть і довго зберігається. Зберігайте, щоб не втратити! Рецепт брала в книзі відомого кондитера, тому сміливо готуйте. Домашня карамель з вершками і згущеним молоком простий рецепт.
Інгредієнти
✅ глюкозний сироп 90 р
✅ цукор 90 р
✅ вершки 35% 230 р
✅ вода 30 р
✅ желатинова суміш (2г желатину +13 г води)
✅ згущене молоко 50 г
✅ масло вершкове 70 г
Домашня карамель з вершками і згущеним молоком покроковий рецепт
1. Вершки доводимо до кипіння і накриваємо, щоб вони були теплими. Воду змішати з цукром, глюкозным сиропом і довести до температури 185*, або до світлого кольору карамели.
2. Далі в суміш додаємо гарячі вершки. Варимо до 103*. Додаємо желатинову пиху і згущене молоко, блендируем (эмульгируем).
3. Залишаємо остигати до 35* і додаємо м’яке масло. Збиваємо блендером. Готово! Виходить дуже смачна карамель. Можна прикрасити торт або пироги.
Відео рецепт 👇